Tényleg eltolják az érettségit egy évvel?
Ilyet hallottam ma. Eddig hallottam már hogy "csúszik" ami nem zavarna (pl 1 hónapos csúszás)
De most nagyon megijedtem hogy így nem tudok menni egyetemre.
Mit tudtok?
Nem, teljes mértékben kivitelezhetlen.
Valószínűleg (remélhetőleg) szeptemberre már lecseng a járvány. Mit csinálnának az érettségizők? Egyetemre nem tudnak menni, évet nem fognak ismételni (13 évfolyamot nem tudnak egyszerre vinni, erről olvastam, hogy erre nincs kapacitás).
De a fő ok, amiért ez lehetetlen: ha ez most így lenne, jövőre 2 évfolyam is felvételizne az egyetemekre, ami ugyancsak nem megoldható.
Egy évvel biztosan nem tolják el.
Sőt, az operatív törzs pár napja még azt mondta, egyelőre nem lát olyan tényezőt, ami miatt nem lehetne megtartani.
Csúszást elképzelhetőnek tartok - abból indulok ki, hogy az egyetemünkön pl. július végéig (1 hónappal) meghosszabbították a vizsgaidőszakot, talán számítanak arra, hogy addigra már levonul a vírus annyira, hogy ki lehessen nyitni, ezen elgondolás alapján az érettségit is meg lehetne írni a nyáron, majd utána a szóbelire rövidebb időt hagyva - végülis a tételeket ilyenkor már ismerni kell, és utána rögtön felvételi.
Rosszabb esetben azt tartom lehetségesnek, hogy ősszel megírni, meg a szóbelit is, és az egyetemek meg februártól indítanák el a szakjaikat (ugye érettségi nélkül logikusan felesleges volna szeptembertől). De ez személyes elgondolás, nem tudom milyen buktatói vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!