Angol érettségi infók?
Üdv.
magamtól tanultam angolul, és eljött az idő idén hogy újraérettségizzek belőle emelt szinten. Viszont mivel nem jártam suliba lenne 1-2 kérdésem. Például hogy a slang szavak vagy a speckó kifejezések mennyire megengedettek az Writing és a conversation résznél?
Szóval használhatok informal language-t, vagy mind a két levélben ÉS a szóbelin is végig formalnak kell maradni?

Levéltípustól függ. Ha hivatalos levelet kapsz, nincs se szleng, se összevonás (I'm helyett I am), én félhivatalosba sem írnék ilyeneket. A másik writing feladat az online comment, abban szerintem bizonyos mértékig lehet szlenget használni.
Szóbelit nem tudom, egyik osztálytársam mindig szlengben beszél, és ilyen "you know'-okat rak bele, de nekem vizsgán valahogy egy természetellenesnek hangzik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!