Ha tudsz folyékonyan németül te mennyi idô alatt tanultál meg és milyen módszerekkel?
Az angol (a német is idegennyelv, arra is igaz) felsőfokú nyelvvizsgámhoz, munka mellett, én majdnem 2 évig jártam heti 2*2 órát a Katedrába. Csináltam a házileckéket, olvastam és filmet néztem.
Ha nyelviskolába, nyelvtanárhoz jársz, akkor heti 2*2, optimálisan 3*2 órával lehet jól haladni, ami tartósan be is épül, és látványos előrehaladás.
A heti 5*5 óra nagyon intenzív, és fejleszt, de csak akkor marad meg, ha soká tart vagy utána is van viszonylag intenzív használat (pl. kéttannyelvű).
jó, mondjuk a rigó utcai nyelvvizsga kb arra jó, hogy olcsó, és megvan papíron a diplomához, amúgy egy vicc.
5.től heti három, majd 11. osztálytól heti 5 órában tanultam németül, 12. végén lett meg a dsdII. felsőfokú nyelvvizsgám, én önmagamat folyékonyan beszélőként nagyjából kilencedik végére írtam volna le. (mondjuk itt játszik a kor is, nyilván egy ötödikes gyerek még lassabb ütemben tanul, mint egy felnőtt, a rutinja sincs meg hozzá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!