Miért erőltetik jobban az angol nyelvet az iskolákban, mint a többi nyelvet? Pl. : orosz, szlovák, spanyol stb.
"Miért erőltetik jobban az angol nyelvet az iskolákban, mint a többi nyelvet?"
Mert erre a nyelvre minden olyan szakmában szükség van, aminek van szaksajtója, vagy van dolga az embernek külföldiekkel.
Mérnök, orvos, programozó, természettudós stb. nem lehet naprakész anélkül, hogy olvasná a tudományos sajtót, ami általában angolul van (kis része németül, franciául vagy oroszul - a spanyol vagy a szlovák nem rúg labdába).
"És a földművelő parasztoknak is miért kell megtanulniuk ezt a nyelvet?"
Mert az iskola lényege a tudásod gyarapítása, nem pedig, hogy földmíves legyél. Hogy valaki földműves paraszt lesz-e, később fog eldőlni, minthogy tanulsz-e angolt, vagy sem.
jaj basszus az angol tényleg könnyű nyelv, arról nem én tehetek, hogy nincs nyelvérzéked, még névelők sincsenek benne nem úgy mint a németben, olaszban, stb, az igéket nem kell külön elragoznod, stb!!!
sokkal könnyebb mint a finn meg a többi (én ezeket a nyelveket tanultam eddig) hidd el nem véletlenül lett az angol a világnyelv ezt a legkönnyebb használni,
Nem kell lehülyézni valakit, akinek nincs nyelvérzéke. Egyszerűen az a része az agyának nem elég fejlett, hát Istenem, ez van.
Ettől még lehet hogy matekból meg zseni, mert egy másik agyterület jobban működik. Neked meg lehet hogy épp a matek nem menne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!