Ha van egy b2 egynyelvű írásbelim és egy b2 kétnyelvű írásbelim akkor az ad egy komplex b2 nyelvvizsgát? {angol} Tehát nem baj hogy az egyik egy a másik kétnyelvű? Megkapom a felvétein a 28 pontomat?
2 írásbeli hogy adna már komplex nyelvvizsgát?
Amúgy szvsz akkor komplex, ha mindkét komponens azonos vizsgarendszerben készült.
"Ugyanazon nyelvű, szintű szóbeli és írásbeli típusú vizsgabizonyítványok együttesen a komplex nyelvtudást igazoló vizsgabizonyítvánnyal lehetnek egyenértékűek, függetlenül a két vizsga között eltelt időtől és a vizsga helyéül szolgáló vizsgaközponttól."
A feltételes mód annak szól, amit később ki is fejtenek, jelesül hogy nem mindegy, hogy egy- vagy kétnyelvű a vizsgarendszer. Nem mindegy, hogy az egyik akkreditált-e vagy sem. Nem mindegy, hogy az egyik szaknyelvi, pl. gazdasági a szóbeli az írásbeli pedig általános. Vagy talán arra értik, hogy kérvényt lehet benyújtani az egyesítésre. (Bár anélkül is államilag elismert, ha a linken található táblázat alapján összepárosítható.)
Szerintem ez teljesen érthető, ott van világosan leírva minden. Persze megértem, milyen nehéz kimondani azt a szót, hogy "tévedtem". Sokaknak nem megy, pedig érett, magabiztos embert sejtet.
Gondolom, ezek után már az sem győzne meg, ha elmondanám, hogy nekem is egyesítették a különböző vizsgaközpontból származó C1-es angol nyelvvizsgáimat. (6 éve, még mielőtt abba kötnél bele, hogy az már biztos nagyon rég volt.)
Vagy mégis mire gondolsz "nem automatikus" alatt?
Kapaszkodj meg, a kérvény és az egyesítés nélkül is komplexnek számít a: "Amennyiben azonos nyelven, azonos szinten általános nyelvi államilag elismert nyelvvizsgát szerztetek (még akkor is, ha a vizsgákat különböző nyelvvizsgaközpontban tettétek le), írásbeli és szóbeli nyelvvizsgátok együttesen komplex nyelvvizsgának minősül - írja az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztató Akreditációs Központja."
Az pedig, hogy neked ez nem tetszik, meg te ezzel nem értesz egyet, a lőtéri kutyát nem érdekli. De azért írd csak le véleményed, nagy-nagy érdeklődéssel fogom olvasni.
Peace!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!