Miért utalják annyian az angolt? Akik szeretik azok mit szeretnek benne?
Hogy lehet jól megtanulni angolul. Én unom,mert nem értem. A szabályokkat meg lehet tanulni,de előbb szókincs is kell. De hol,hogyan kezdjek neki.
Akkormár válasz:
Én azért nem szeretem mert nem értem, szókincs hiány miadt.
Aki meg szereti az azért amit leírt az elsö
Szerintem nagyon függ attól, milyen a tanár, ha iskolában kezdi el tanulni az ember a nyelvet. Nekem 3 angoltanárhoz volt szerencsém, az első nagyon gyenge volt, le voltunk maradva rendesen a többi osztályhoz képest. Utána nagy szerencsém volt, mert egy türelmes, tündéri tanár tanított 4 évig, neki köszönhetően felzárkóztam, sőt, állandóan jártam városi angol versenyekre. Utána megint egy furcsa tanárom lett gimiben, de én ekkor már inkább magam képeztem magam, a gimiben tanultak nem igazán tettek hozzá a tudásomhoz... Filmekből, Youtube videókból, angol fórumokról, közösségi médiárol tanultam meg angolul. Azóta az internethasználatom 90%-a angolul folyik, el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem érteném a nyelvet, egyetértek az elsővel, kinyílik előtted a világ.
Nézzetek minél több filmet, sorozatot eredeti, angol nyelven, szerintem ez az egyik legjobb módja a nyelvtanulásnak, csak úgy ragad az emberre az új tudás anélkül, hogy észrevenné.
Én imádom. Általánosban is tanultuk, ott sem utáltam, de nem szerettem különösebben. Viszont ahogy egyre nagyobb lettem, meg iskolát is váltottam, ahol kaptam egy nagyon jó tanárt, egyre jobban elkezdtem szeretni. Felfogtam, hogy mennyire fontos, manapság alapnak számít, tényleg jobban kinyílik a világ, ha az ember tud angolul.
Mondjuk én úgy általában szeretek nyelveket tanulni, tudok még németül is és spanyolul is egy picit. És szerintem olyan középfokig az angol a legkönnyebb azok közül a nyelvek közül, amiket az emberek általában tanulni szoktak (spanyol, francia, német, olasz, orosz).
Anyukám viszont utálja az angolt. Az iskolában neki még oroszt kellett tanulni, a gimnáziumban meg a németet választotta, mert akkor az volt fontosabb. Egyrészt azért utálja, mert nem bírja jól kiejteni a szavakat, másrészt meg szerintem már azért is, mert úgymond kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!