Szerintetek elmenjek nyelvvizsgázni júniusban? Ha igen, Telc, vagy ECL?
Sziasztok!
Már van egy francia B2es nyelvvizsgám, és az angol azalatt a két év alatt, amióta csak iskolában, tanóra keretében tanultam, sose okozott gondot. Így amint megcsináltam a franciát, rögtön elkezdtem külön tanárhoz járni. Most lassan fél éve járok, heti egyszer, elég intenzív. Emellett persze heti 3 angolórám is van suliban. Elég sok nyelvvizsga/érettségit gyakoroltam és a külön tanárom mondta, hogy szerinte egy próbát megér a júniusi nyelvvizsga, mert van rá esély hogy simán meglegyen. Én viszont egy kicsit bizonytalan vagyok. Hallgatást órán nem csinálunk sokat, külön órán meg nem jut túl sok idő rá. A beszéddel talán kevesebb kétségem van,de ott se vagyok 100% magabiztos. (persze a részvizsga is felmerült bennem, meg ha bevállalnám az egészet, nagyon hajtanék)
És ha be is vállalom, nem tudok a telc és ecl (esetleg bme) között dönteni. Ennyi tapasztalattal mi az egyszerűbb?
Esetleg valakinek van ilyesmi tapasztalata? Hasonló idő alatt sikeresen felkészült?
Mindkét (mindhárom) kiszemelt nyelvvizsgatípusnak vannak középfokú kiadványai. Én azokat beszerezném, és kitölteném a próbafeladatokat, és amellett döntenék, amelyik testhezállóbb.
Nekem csak ECL-el vannak tapasztalataim. (Meg Dexammal és Origóval, de azokat nem kérdezted.) Az ECL nekem középfokon második nekifutásra sikerült. Felsőfokon elsőre. A magnóhallgatásra mondják, hogy kifejezetten nehéz ECL-en, de nekem az az erősségem (beszéd a gyengém), úgyhogy nekem könnyűnek tűnt.
Miért pont ezt a hármat nézted ki magadnak?
Én anno úgy döntöttem, hogy kitöltöttem az akkreditált nyelvvizsga rendszerek mintafeladatait.
Itt vannak az akkreditált rendszerek.
A legtöbbnek van mintafeladata, ami a honlapjukon elérhető. Én most német B2-re készülök, de ezúttal vagy Társalkodót vagy Ixamot fogok választani.
Sok sikert!
Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát!
Igazából erről a háromról hallottam a legtöbbet és ezeknek csináltam is már feladatait. A bme és az ecl írásbeli részét egészen könnyen vettem, viszont a telcnek sokkal szimpatikusabb a szóbelije, de a magnóhallgatásokkal sokszor meggyűlik a bajom. De konkrét okom emelett nincs rájuk.
Viszont külön köszönöm ezt a mintafeladatos ötletet. Még sose jutott eszembe, pedig valahol az agyam legmélyén tudom, hogy léteznek.
Sok sikert Neked is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!