Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ebben az esetben melyik...

Ebben az esetben melyik vizsga díját igényelhetem vissza?

Figyelt kérdés

Ha komplex vizsgát tettem, melyből az egyik részvizsga sikeres csak. Majd egy éven belül újra komplex nyelvvizsgát, melyben a teljes sikeres.

Az első+második részvizsga,vagy a másodjára tett komplex árát tudom visszaigényelni?

Tehát az a kérdésem, melyik a fontosabb: hogy időrendben melyik volt előbb? Vagy inkább az a tény,hogy a második

a komplex?

2019. dec. 7. 18:00
 1/4 anonymousreview60 ***** válasza:
Értelmetlen kérdésedet tovább értelmezve úgy vélem, valamiféle vizsgagaranciás nyelviskolába jártál. Olvasd el a szerződésedet vagy legalább másold be ide!
2020. febr. 9. 07:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom jól értettem-e a kérdést: tehát van pl egy jó írásbelid, amiért kaptál bizit, a szóbeli nem lett meg, ezért elmentél megint megcsinálni az írásbelit és a szóbelit ami már meglett és kaptál érte egy komplex bizonyítványt? Mert akkor komplexet. Ha már megvan egy részed, azt csak akkor tudnád, ha egy másik részvizsgát is tettél volna hozzá, bár akkor nem is tehettél volna ugyanabból ugyanolyan szinten még egy komplexet. Én csak azt nem értem, hogy ha már volt egy fél nyelvvizsgád, akkor miért mentél el megint megcsinálni azt a részt is ami már megvolt, miért nem csak a másik részére jelentkeztél, így nem lett volna egy vizsga kidobott pénz, meg plusz fáradás a meglévő vizsgarész újabb letételéért.
2020. febr. 9. 18:34
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nem vizsgagaranciás nyelviskoláról van szó, erre a kormányrendeletre gondoltam:

[link]

Így igaz, az írásbelim sikerült először,a szóbeli nem. Mivel a készségeim elég nagy kontrasztban voltak,ezért újból komplex vizsgára mentem. Mert abban az esetben lehetőség van a készségek kompenzálására. Jól is tettem, szóbeli 42%,55%, írásbeli 90%,93%. Ez sikeres komplex vizsgát jelent,de csak szóbeli esetén sikertelen lett volna.

Ami nem egyértelmű: A rendelet első sikeres komplex vizsgát említ. De azt is,hogy egy éven belül tett részvizsgák komplexnek számítanak. Ezért nem vagyok benne biztos,hogyan kell eljárnom. Gondoltam hátha van más is ebben a helyzetben épp. Mindenesetre megírom ha megtudok valamit,talán később valakinek hasznos

2020. febr. 11. 20:58
 4/4 A kérdező kommentje:
A komplexet térítették meg. Tehát nem volt probléma,hogy az írásbeli része tulajdonképpen már második alkalommal volt sikeres.
2020. márc. 3. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!