Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfokúra angol nyelvvizsgár...

Felsőfokúra angol nyelvvizsgára tippek?

Figyelt kérdés
Nemrég lett meg a középfokú nyelvvizsgám és 1 vagy másfél éven belül szeretnék felsőfokra is elmenni illevtve ősszel emelt szintű érettségizni angolból. Azt hallottam hogy az olvasás sokat segít. Milyen könyveket ajánlotok hozzá? Illetve bármilyen tapasztalatot szivesen meghallgatok. Előre is köszönöm!:)

##angol#nyelvvizsga#erettsegi
2019. dec. 3. 13:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, mind az olvasás, mind a hangoskönyv hallgatása sokat segít :) Nekem rengeteget fejlődött a szókincsem pl, amikor Harry Pottert végighallgattam (Jim Dale szenzációs felolvasó), és közben szótáraztam az ismeretlen szavakat.

Olyna könyvet, ami érdekel, mivel ezt nme fogod félbehagyni. Illetve ideális esetben olyat érdemes keresni, ahol oldalanként mondjuk csak néhány (1-5) ismeretlen szó/kifejezés van. Ha sokkal több, lassítja az olvasást (ha szótárazol), kevésbé lesz élvezhető (ha nem szótárazol). Az se jó, ha nimcs ismeretlen szó/kifejezés, mert az meg nem fejleszti a nyelvismereted annyira.

Amúgy szerintem a közlekedés / autók motorok nem a legjobb kategória. Habár hangoskönyvet lehet hallgatni bármikor :P

2019. dec. 3. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne csak olyan könyvet olvass ami érdekel, hanem rengeteg újsàgcikket is mindenféle témàban. Még az olyanokban is , ami tàvol àll tőled, de nyelvvizsgàn téma lehet. (Nekem segített, hogy tudjak olyanról beszélni, amihez semmi közöm).
2019. dec. 3. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Az, hogy nyelvvizsgán mi lesz a téma, teljesen kiszámíthatatlan. Nekem holland C1-nél fauna és flóra biodiverzitással kapcsolatos volt a cikk, amit elemeznem kellett. Még magyarul sincs meg az a szókincsem, mégis sikerült abszolválnom a feladatot.

Szerintem hasznosabb, ha olyat olvas, amit élvez, mint olyat, amit nem. Sokkal jobban és könnyebben lehet úgy tanulni szerintem. Illetve egy jó könyvben azért lesz érintve sokféle szókincs, tehát nem kell külön emiatt random cikkeket olvasni, ami nem érdekes annyira, és valszeg nem is segít túl sokat a feladat megoldásához.

2019. dec. 3. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Az olvasás valóban sokat segít a szókinccsel, de felsőfokon már sokszor esik szó "szakmaibb" témákról (például én anno belehúztam a globális felmelegedésbe, és nem csak arról kellett beszélni, hogy mi a véleményem meg mik a következményei, hanem hogy pontosan mitől van és mi ez ), ezért érdemes beszerezni kifejezett tankönyvet, ami segít. Én az Exam Fright Killer nevű könyvből készültem szóbelire, ott rengeteg téma van kidolgozva, és a lap szélén ki vannak szedve a szavak kiejtéssel együtt. Sok sikert! :)
2019. dec. 6. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!