Felsőfokúra angol nyelvvizsgára tippek?
Igen, mind az olvasás, mind a hangoskönyv hallgatása sokat segít :) Nekem rengeteget fejlődött a szókincsem pl, amikor Harry Pottert végighallgattam (Jim Dale szenzációs felolvasó), és közben szótáraztam az ismeretlen szavakat.
Olyna könyvet, ami érdekel, mivel ezt nme fogod félbehagyni. Illetve ideális esetben olyat érdemes keresni, ahol oldalanként mondjuk csak néhány (1-5) ismeretlen szó/kifejezés van. Ha sokkal több, lassítja az olvasást (ha szótárazol), kevésbé lesz élvezhető (ha nem szótárazol). Az se jó, ha nimcs ismeretlen szó/kifejezés, mert az meg nem fejleszti a nyelvismereted annyira.
Amúgy szerintem a közlekedés / autók motorok nem a legjobb kategória. Habár hangoskönyvet lehet hallgatni bármikor :P
Az, hogy nyelvvizsgán mi lesz a téma, teljesen kiszámíthatatlan. Nekem holland C1-nél fauna és flóra biodiverzitással kapcsolatos volt a cikk, amit elemeznem kellett. Még magyarul sincs meg az a szókincsem, mégis sikerült abszolválnom a feladatot.
Szerintem hasznosabb, ha olyat olvas, amit élvez, mint olyat, amit nem. Sokkal jobban és könnyebben lehet úgy tanulni szerintem. Illetve egy jó könyvben azért lesz érintve sokféle szókincs, tehát nem kell külön emiatt random cikkeket olvasni, ami nem érdekes annyira, és valszeg nem is segít túl sokat a feladat megoldásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!