Ti hogy döntenètek?
Egyetemre szeretnék menni, de soha életemben nem ment az angol. Általában a tanáraim olyanok voltak, hogy filmet néztünk minden órán, megutàltam az egészet, az érettségim angolból épphogy kettes lett. Igen, hibás vagyok, nagyon hülye vagyok belőle bevallom, de a munkám során hasznàlnom kell, szóval azért nem vagyok teljesen nullàn. Ti a helyemben nyelvvizsgàznàtok angolból vagy belekezdenètek egy új nyelvbe? És milyen fajta vizsgàt tegyek? Melyik megfelelő a diplomàhoz? Az eszperantó kizárva, más könnyű nyelv meg nem nagyon van, ha jól tudom.
Csak értelmes válaszokat kérek!

Szerintem érdemes az angolon dolgozni, hiszen az egy olyan nyelv, amit a világon bárhol megértenek. Ha már van egy alapod, akár minimális is, az is sokat számít szerintem. És a nyelvtan része is könnyű a többi nyelvhez képest.
Én a helyedben nekifeküdnék, minthogy egy teljesen idegen nyelvet elkezdjek, de csak saját vélemény. Sok sikert!

Szerintem is dolgozz az angolon, ne másba kezdj bele, ma már nagyon alap az angol, azzal mész a legtöbbre és a legtöbb helyen azt várják el. Ha nem megy, tegyél le egy könnyebb fajta nyelvvizsgát, nézz utána, melyek a könnyebbek.
Az angolon kívül van tapasztalatom a némettel és a spanyollal, az olaszról és a franciáról valamennyire ismerősöktől hallottam és ezekhez viszonyítva tényleg az angol a legkönnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!