Érdemes inkább a német nyelvvel foglalkoznom, ha korábban abból érettségiztem?
Német és angol nyelvtanulás között vacillálok.
Németet sokáig tanultam a szakkozepben, abból érettségiztem, szakmai vizsgát is tettem (Nem nyelvvizsga), a tanárral a suliban már belekóstoltunk a német felsőfokba is. De mindez 2005-ben volt, és azóta rengeteget felejtettem, kb mindent.
Visszahozható a tudás? Vagy ezt egy életre elfelejtettem?
Inkább a némettel foglalkozzak, amit már tanultam vagy kezdjek bele az angolba úgy, hogy soha 1 percig sem tanultam.
Melyikkel tudnak hamarabb középfokú nyelvvizsgát megszerezni? Köszönöm.
Valóban az angol hasznosabb, világnyelv.
De ha most neki állok nulláról, akkor 1 év minimum tanulnom kell keményen, a németet most átnéztem és nagyon sok mindenre emlékszem.
Nyelvvizsga kellene mert a olyan szakmám van, amihez kell egy idegen nyelv.
Ugyanúgy választhatod az angolt is, azzal többre is mész, mivel az egységesen több helyen is használni tudod.
Oké, tanultad a németet anno, de sokat felejtettél. Oké, belenéztél, az elejébe. Annyi idő alatt nem hozod vissza a német tudásodat. Ahhoz nagyon intenzíven kellene megint tanulnod, de akkor ennyi erővel intenzíven tanulhatnál angolul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!