Először Origon próbálkoztam B2 angollal, aminek az írásbeli része lett meg. Most megcsináltam a Languagecerten a szóbeli részét is (a kettő közt nem telt el 1 év)
Elvileg csak akkor ingyenes az első nyelvvizsga ha sikerül. A siker pedig mind 2 részt jelenti
2019. okt. 31. 13:21
2/10 anonim válasza:
Csak a sikeres részvigák árát kaphatod vissza. Tehát Origó esetén az írásbeli árát csak.
LC-n mivel sikerült a szóbelid, annak az árát is visszaadják, de a kettő összege max. 34.500 Ft lehet, tehát nem fogják neked kifizetni a 19.900 vagy 21.900 Ft-os LC szóbeli teljes árát, csak összesen max. 34.500 Ft-ot. És minél előbb add be a kérelmet.
2019. okt. 31. 13:24
3/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy tökmindegy hanyadjára, de az első sikeres nyelvizsgát visszakapod, de lehet rosszul tudom. (tehát pl angolból mész 1x nem sikerül, utána még 1x sikerült visszakapod mivel, hogy ez az ELSŐ sikeres vizsgád, de pl mész németből is vizsgázni középszinten vagy éppen angolból felsőfokúra és tegyük fel elsőre sikerül, akkor erre már nem kapod vissza mivel összeségében ez már a MÁSODIK sikeres vizsgád lenne. Én legalábbis így értelmeztem. Valamint mind az írásbelire, mind a szóbeli árát visszakpod, de csak akkor ha már mind a 2 megvan igényelheted.
2019. okt. 31. 13:25
4/10 anonim válasza:
Én is úgy tudom, ahogy a második válaszoló írta.
Languagecert szóbelin milyen tapasztalatod van,korrekten pontoztak? Origós szobelinel könnyebb volt,vagy csak fejlodtel sokat időközben?
2019. okt. 31. 13:42
5/10 anonim válasza:
De németből is visszakapja. Mivel minden nyelvből a sikeres vizsgák után lehet visszakapni.
Tehát csak annyi a lényeg, hogy ha pl. megvan neki angolból középfok a felsőfokú megszerzése esetén nem igényelheti vissza.
Ha viszont németből lesz közben egy sikeres középfokú nyelvvizsgája, arra szintén beadhatja. Ha csinál belőle még egy felsőfokot arra már szintén nem.
és így tovább.
Tehát az nincs megszabva, hogy nem lehet több nyelvből.
2019. okt. 31. 14:18
6/10 anonim válasza:
És aki még a visszaigénylősdi előtt csinálta a nyelvvizsgajat, ami sikerült 2014ben,az visszaigenyelheti azt is? Elvégre sikerült :) illetve akkor ebben az esetben is érvényes, hogy a felsőfokút már nem igényelhetem vissza ha most csinalom, mert a kozepem mar megvan, igaz?
2019. okt. 31. 14:35
7/10 anonim válasza:
Azt nem tudod, csak a 2018-tol letettekre. Szerintem felsőfokút sem,ha már kérted a középre. (Még akkor sem,ha lenne fennmaradó keret)
2019. okt. 31. 14:51
8/10 anonim válasza:
Csak 2018 jan 1 után sikeresnek nyilvánított eredményekre vonatkozik.
2019. okt. 31. 14:51
9/10 anonim válasza:
Az elsőre sikerült nyelvvizsga díját kapod vissza, osztálytársammal együtt vizsgáztunk, neki csak az írásbeli sikerült, mert nem látta, hogy a listeningben van a papír másik oldalán is szöveg. Ő újra szóbelizett, összevonta komplexnek a nyelvvizsgát és így visszakapta az árát elvileg, ha nem hazudott. Szintén Origo.
2019. nov. 1. 10:31
10/10 anonim válasza:
Sőt, egy másik osztálytársamnak Telc volt a vizsga egyik része, azt hiszem a szóbelit pedig máshol csinálta és azt is össze tudta vonni komplexnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!