A kettő közül melyik nyelvet érné meg tanulni?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a germán nyelveket. Hollandul és angolul tudok (utóbbi magas ismerete a munkám alapja).
Anno németül tanultam gimnáziumban, éltem-haltam érte, viszont érettségi után nem tudtam vele foglalkozni, így a középfokú tudásom kb gügyögésre redukálódott.
Viszont baromi nehezemre esik újrakezdeni, (szerintem) főleg a motiváció hiánya miatt.
Ezzel szemben nagyon motiváltnak érzem magam a svédhez.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e inkább a németet erőltetni és motivációt keresni (ugye ez elég hasznos nyelv nálunk), vagy inkább menjek rá a svédre (noha nagyjából sose tudnám használni)?
2019. okt. 29. 22:45
1/5 anonim válasza:
Szerintem, ha valamihez nincs kedved és csak erőlteted, az nem fog menni. Én a helyedben belekezdenék a svédbe, állítólag nem olyan nehezen tanulható nyelv.
2/5 anonim válasza:
Persze, hogy kezdd újra a németet, nagyon-nagyon hasznos nyelv, és sokat tudod használni, plusz jó alapjaid is vannak. Tiszta ügy.
3/5 anonim válasza:
Ha már jól beszélsz hollandul és angolul, akkor szerintem sem a német, sem a svéd nem okozna neked gondot. Sőt, ez a két nyelv is sokban hasonlít egymásra, szóval én azt sem zárnám ki a helyedben, hogy mindkettőt tanuld. Én a némettel kezdeném a helyedben, mivel azt már korábban tanultál és így könnyebben visszajöhet a régi tudás is. Utána pedig ráfeküdnék a svédre.
4/5 anonim válasza:
En nemetul felsofokon tudok, a svedet most tanulom. Viszont nekem kotelezo (Finnorszagban elek). Valoban szep nyelv es ha az tetszik jobban, kezd azzal, utana meg megtanulhatod a nemetet, egyebkent is sok a hasonlosag kozte. Viszont pont ezert, en egyszerre nem javaslom tanulni, meg egymas utan is bekavar a ket nyelv, pont a hasonlosaga miatt, sokan nemet szavakat kevernek a svedbe, ez az elejen epp nehezit, kesobb, viszont valoszinuleg konnyedseg lesz, mivel tudsz majd asszocialni nemet szorol svedre es vissza. Ha van kerdesed nekem nyugodtan irhatsz,ha tudok segitek.
5/5 anonim válasza:
svéd iszonyat könnyű lesz ( én német c2, angol b2 ) kegyetlen gyorsan lehet tanulni, bár javasolnám, hogy ne svédet :))norvég picit nehezebb grammatikailag, de azzal a svédet és dánt is érted, 3 nyelvet nyersz egyszerre , nekem muszáj volt a svéd, nem azért tanultam, mert ez volt a legkönnyebb :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!