Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet úgy sikeres középfokú...

Lehet úgy sikeres középfokú nyelvvizsgát tenni, hogy nem tudok minden középfokú nyelvtani anyagot, és nem tanulok meg minden szóbeli tételt? Magy. Lentebb

Figyelt kérdés
Ha az illető nem tudja a függő beszédet, az összes igeidőt sem tudja, a műveltetőről még nem is hallott, sőt nem dolgozott ki olyan témákat, amik a felkészítő könyvekben vannak, pl. family, friends, hobby, travelling, social media, stb., sőt még szituációkat sem vettek át ebben a témában, de alapszinten kb. B1 fokon beszél alapszókinccsel, lehet sikeres nyelvvizsgája? Akár Origó, Telc, BME stb. B2 szinten?
2019. okt. 29. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Origo nekem sikerült így, szóbelin inkább az volt a lényeg, hogy megértessem magam és kitöltsem a beszélgetésre szánt időt, nem a szabatos fogalmazás.

(Az írásbelim mondjuk jól sikerült, ha nem is tudtam/tudok mindent, azért nem volt olyan, hogy bizonyos igeidőkről nem is hallottam. :D)

Sokra viszont nem mentem vele, mármint a diploma meglett, de mivel tudom magamról, hogy nem beszélek folyékonyan, így munkakeresés szempontjából semmit nem ér. Szóval, ha meg is szerzed, csak önbecsapás, igenis érdemes ráfeküdni. Manapság már tök alap az angol mindenhol.

2019. okt. 29. 23:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Nem rólam van szó, hanem egy ismerősömről, aki így vág neki a nyelvvizsgának. Én anno minden tételt kidolgoztam, minden nyelvtant átvettem, szitukat hangosan gyakoroltam, angolul tévéztem, olvastam stb. Ennek a hiányát látom az ismerősöm esetében.
2019. okt. 29. 23:23
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Igen. A középfokú nyelvvizsga messze nem egyenlő a használható nyelvtudással .
2019. okt. 30. 09:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, 4-5 igeidőt ismer az ember, és az elég is, hogy meglegyen. Bár, én Origón voltam, ott nincs is nyelvtan. A tételeket pedig nem érdemes kidolgozni, gondolom, ő is tud beszélni valamennyit a családról. Nem kell bemagolnia, hogy ki az anyja-apja. :D Itt szókincsfejlesztés kell csak.
2019. okt. 30. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát így elég nehéz lesz egy writing-ot írni vagy egy speaking-ben részt venni. Szerintem így elég kevés esély van a 60% elérésében, a hozzáálls meg...

Egyébként nem kéne szóbeli tételt kidolgozni, főleg nem egy előre leírt szöveg bemagolása még B2-es szinten sem.

2019. okt. 30. 19:10
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Igen, persze hogy nem kell bemagolni tételeket, de nem tudja azt a szókincset sem, ami kellene az érettségihez. Telcre megy, mondjuk ott nem kép van, és csak azokat a témákat vette át, amik abban a telc vizsgás könyvben vannak. A Telc vizsgán csak azok a szóbeli témák lehetnek?

A többi vizsgára meg kb. 15-20 témában kell valamit tudni, ha akármelyik szóbeli vizsgás könyvet átlapozom. Ilyen könnyű lenne a Telc szóbeli?

2019. okt. 30. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!