Lehet úgy sikeres középfokú nyelvvizsgát tenni, hogy nem tudok minden középfokú nyelvtani anyagot, és nem tanulok meg minden szóbeli tételt? Magy. Lentebb
Origo nekem sikerült így, szóbelin inkább az volt a lényeg, hogy megértessem magam és kitöltsem a beszélgetésre szánt időt, nem a szabatos fogalmazás.
(Az írásbelim mondjuk jól sikerült, ha nem is tudtam/tudok mindent, azért nem volt olyan, hogy bizonyos igeidőkről nem is hallottam. :D)
Sokra viszont nem mentem vele, mármint a diploma meglett, de mivel tudom magamról, hogy nem beszélek folyékonyan, így munkakeresés szempontjából semmit nem ér. Szóval, ha meg is szerzed, csak önbecsapás, igenis érdemes ráfeküdni. Manapság már tök alap az angol mindenhol.
Hát így elég nehéz lesz egy writing-ot írni vagy egy speaking-ben részt venni. Szerintem így elég kevés esély van a 60% elérésében, a hozzáálls meg...
Egyébként nem kéne szóbeli tételt kidolgozni, főleg nem egy előre leírt szöveg bemagolása még B2-es szinten sem.
Köszi a válaszokat.
Igen, persze hogy nem kell bemagolni tételeket, de nem tudja azt a szókincset sem, ami kellene az érettségihez. Telcre megy, mondjuk ott nem kép van, és csak azokat a témákat vette át, amik abban a telc vizsgás könyvben vannak. A Telc vizsgán csak azok a szóbeli témák lehetnek?
A többi vizsgára meg kb. 15-20 témában kell valamit tudni, ha akármelyik szóbeli vizsgás könyvet átlapozom. Ilyen könnyű lenne a Telc szóbeli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!