Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire érdemes már dolgozóké...

Mennyire érdemes már dolgozóként nulláról elkezdeni a német nyelvet?

Figyelt kérdés

Sokszor feljön bennem, hogy szívesen tanulnék németül. Már sulisként is érdekelt volna, de nem úgy hozta a sors, hogy németet tanuljak.

Már dolgozókorú vagyok, eddig angolul tanultam, de nem vagyok nagy barátságban az angollal, feltehetőleg a sok kudarc miatt és a kötelező mivolta miatt.

Nem tudom, hogy mennyire érdemes elkezdeni otthon a német nyelvvel ismerkedni, vagy inkább hagyni kéne az egészet, mert már vége a tanulás korszakának.

2019. okt. 28. 00:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem késő tanulni.

Viszont egyedül lehet, hogy hamar felfogod adni. Tisztában vagyok vele, hogy tanárért fizetni kell, de ő segítene, és lenne valami motiváció, hogy tanulj, mert kérdezni fogják.

2019. okt. 28. 01:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy #1 is mondta, sosem késő, és szerintem számít az a motiváció, hogy Te döntöttél úgy, hogy érdekel a német. Ezért én is sokkal szívesebben tanultam egy bizonyos nyelvet éppen a német helyett, tavaly.

Viszont nagyon sokban hasonlít az angol és a német, nagyjából ugyanaz a gondolkodásmód kell hozzá, csak a német szótárát és nyelvtanát nehezebb megtanulni. Ha az angol nem megy, vagy nem szereted tanulni, sajnos lehet, hogy a németet sem szereted majd.

Ettől függetlenül, ha te döntesz úgy, hogy a német érdekel és rámennél, mindenképp érdemes, tapasztalatból mondom. Évekig tanultam németül, nem szerettem, majd magamtól eldöntöttem, hogy megpróbálok valamennyire hollandul tanulni, és mivel az már nem kötelező volt, szívesen csináltam.

2019. okt. 29. 03:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :) Még jöhetnek mások véleménye.

#2: igen, vettem észre, hogy angol és német hasonló egymáshoz.

Amikor leírva láttam azt, hogy _az angol kötelező, a német egy plussz_ akkor kb. tudtam,mit is jelenthet, pedig németül volt leírva.

Angoltól kb. viszolygok, nagy eséllyel a kötelező mivolta és a sok kudarc, rossz emlék miatt.

Német viszont érdekelne, nincs feszélyezés,hogy tudni kell. Már régebben is elkezdtem volna, de ilyen-olyan okok miatt lett választva más. Annó angol lett választva német helyett.

Azonban ott a kérdés, hogy ha elkezdem, nem utálom-e meg a németet? Hiszen az a hír járja róla, hogy kb. utálni kell, mert nehéz, csúnya és amúgy is, angol folyik még a csapból is.

2019. okt. 29. 07:00
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tetszik, megunod, megharagszol rá, akkor félreteszed.
2019. okt. 31. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!