Az advise igét hogy kell használni?
Figyelt kérdés
I advise you to do that.
I advise that you do that.
A subjunctive miatt a második szerintem jo, megde az elso is?
Es a tobbi igenel? Amiket az oldal, ahonnan tanulon a subjonctivot , irt meg igeket amikkel lehet, pl propose, recommend stb. Ezeknel hogy kell?
2019. okt. 16. 12:56
1/6 anonim válasza:
Hát, az egyik szabály, advise, allow, permit, forbid igékre, hogy ha van tárgy, akkor to do, ha nincs, akkor -ing.
advise taking the car
advise you to take the car
(valamint mehet ugye that clause-al is, mint ahogy az allow is)
Recommend is így működik.
Propose meg -ing-el megy.
Nem minden szerző éli meg egyformán, hogy mi mivel jár, de aki tudni akar valamit, az utána jár. :)
2/6 A kérdező kommentje:
Csak valahol olyat olvastam hogy a advise you to do that nem jo helyette a masik kell, de szerintem jol hangzik, nem ertem
2019. okt. 16. 18:23
3/6 anonim válasza:
you to do that? Az mire lenne jó? :)
4/6 A kérdező kommentje:
I advise you to get you to get your car repaired - de valahol azt olvastam, hogy ez nem helyes, helyette that-et kell, de valahol megis latok ilyet :(
2019. okt. 16. 18:36
5/6 anonim válasza:
to get you to get your car repaired
Én ilyent még valahol se olvastam.
6/6 A kérdező kommentje:
Get your car repaired
2019. okt. 18. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!