Ha az angol középfokú szóbeli vizsga "speaking" része a leggyengébb pontom, akkor melyik nyelvvizsgát válasszam? Hol a legsegítőkészebbek?
Köszönöm szépen!
Neked mi a saját megítélésed a 41%-os és azután a 69%-os eredményedről? Tényleg ennyivel jobb voltál másodszorra,hála a gondolkodási időnek, vagy a pontozás is más volt? A 41%-nál voltak kérdések, amiknél elakadtál? Vagy volt egy folyamatos beszéd és ennek ellenére nem lett meg?
Nem voltam semmivel sem jobb második vizsgán. Ott is volt egy-két rész ahol elakadtak és az elsőn is.
Megpróbálom elmagyarázni a pontrendszeri különbséget.
A LanguageCertnél a nyelvtanra, a kiejtésre, a tartalomra kapsz 3-3-3 pontot. Tehát sokkal hangsúlyosabb a nyelvtan, szigorúbban is veszik akárcsak a kiejtést (nekem azt mondták hogy a How szónál túlságosan is ejtettem a H-t ezért csak 2 pontot adtak a 3-ból,ami szerintem elég szigorú)
A Telcen viszont sokkal több pontot lehet szerezni így több a "potyapont". A, B C, D kategóriák vannak a D ér 0-t és azt még soha senkinek sem adott a magántanárom aki ott vizsgáztató és azt mondta ismerősei sem. Csak ritkán adnak C-t ami 2 pont.
És mindez felsőfokon volt ,szóval felkészülési idő nem volt.
A középfokon is Telcen csináltam (a felsőt először azért nem mert megszűnt) 86% lett.
Köszönöm, hogy írtál megint.
Mindkét említett vizsgára gondoltam már, mint lehetőség. Aztán lehet, hogy mégis egy 3.-at választok. Úgy néz ki, hogy igazából mindenkinek más jön be, ki kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!