Ezen nyelvek közül melyik a nehezebb? Feltudnátok állítani egy listát?
Én tanultam japánul és ha beszélni akarsz, akkor nagyon knnyű egy magyarnak. Hasonló a kiejtés, a nyelvtan és könnyű a ragozás.
Ha olvasni és írni is akarsz, akkor a koreai is még jöhet, mert hasonló nyelvtanja van (amennyire tudom, azt kevesebbet tanultam) és ABC-t használnak, szval könnyebb írni/olvasni.
A többiről nem tudok. (A mandarin az nagyon nehéz, mert a szavak értelme változik a hanglejtéstől és az olvasás/írásról ne is beszéljünk... viszont nyelvtanilag az a legkönnyebb).
A magyar sem könnyű, nem is sikerült helyesen leírnod, de most az egyszer segítek. Tehát így kellett volna kérdezned:
Ezen nyelvek közül melyik a nehezebb? Fel tudnátok állítani egy listát?
A nyelvek, melyeket szeretnék tanulni, mert érdekelnek: mandarin, cseh, koreai, japán, horvát, finn, örmény, török, ír, hindi. Akik a nyelvek hasznosságával jönnének, azok ne is próbálkozzanak. Ha lehet, olyanok írjanak, akik tanulják/tanulták az adott nyelvet. Válaszaitokat előre is köszönöm! (A tanultyák amúgy mi akart lenni?)
Na most 2 csoportba lehet foglalni
A latin írású és a nem latin írásuak!
Anyu tud horvátul meg mondta az nem is olyan nehéz mint pl a német (németül is tud)
Szoval a latin közül a legnehezebb szerintem
Ír nyelv mivel Írországban is nagyon kevesen beszélik nehezebb jo anyag forrást találni
Utána jon a cseh ormeny török horvát finn nyelvek (persze szerintem...)
A nem latin írásos nyelvek ról viszont többet tudok!
A legnehezebb a kinai/mandarin 1000 szó aminek 5000 különböző irás jele van mivel sokszor 2 szót ugyan igy kell ki ejteni de le irni teljesen mas hogy van!
Utána jön a hindi és japán! A japan irás nagyon hasonlit a kínaira sőt ugyan azokat a jegyeket tartalmazzák csak az évek alatt kicsit át alakult lényegeben vannak benne nagyon egyszerűbb irás jelek
És a koreai a legkönnyebb! Mind írásilag mind nyelvtanilag sőt olyan könnyű hogy a magyar embernek mar nehéz mivel nagyon egyszerűen beszélnek a köznyelvben
Az írása csak az angol ABC számú karaktert tartalmaz kb 20-24 et!
Igéket nem kell ragozni nincs névelő sem elöljárószó
Egyszerű alany tárgy ige sorrend (persze ott ahogy a Japánban és kinai ban tisztelet meghatározók vannak azaz rangos megszolitások máshogy beszélnek 1 testverrel mint apával tanárral baráttal szerető el ismerőssel kollégával és főnökkel
Szoval az egészből a legnehezebb a kinai mig a legkönnyebb a koreai
Az a közöttiek lehetnek már személyes ízlés szerintiek mert tudod valakinek könnyű valakinek nehéz
De a kinai az egyik tényleg legbonyolultabb nyelv mivel az írása az nagyon bonyolult és összetett!
Koreait azt épp tanulom a kinaiba Japánba meg többször belenéztem és a kinai tényleg szinte mindenhol a legnehezebb nyelvként van feltüntetve!
Az ír pedig azert nehéz mert Írországban is nagyon kevesen beszélik és gondolom nincs olyan jo magyar-ír nyelv könyv... és vannak benne olyan nyelvtani kifejezések amikben a legtöbb indoeurópai nyelvben nincsen! Szoval a latin irasuak közt az ír szerintem a legnehezebb
Ertem az ugy akkor jó (de ha megteheted az angolt mindenképp azaz alap sőt ha pl nincs most nyelv tanár be írod angolul és már ki is ad 1 csomó nyelvtani cuccot az adott nyelvből) a kínait csak tényleg akkor válaszd ha tényleg el szánod magad azt nem lehet félbe hagyni és nagyon sokáig kell tanulni! Majdnem a Japánnal is ez a helyzet (mivel egyedi bonyolult írásuk van viszont a nyelvtanuk kicsit könnyebb mint a magyar kb angol nyelvtan szinten van)
De talán egy kelet ázsiai nyelv szerintem jobb mivel most nagyon ázsiai láz van itt nyugaton... még talán ismerkedés céljából is jól jöhet 🧐😅
Szoval ha akarsz egy könnyebbet tanulni akkor vagy a koreai vagy a horvát (ha jol tudom ugye a horvát és a cseh is szláv szoval meg lesznek benne a rokon dolgok amitől könnyebb is tanulni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!