A szlovák nyelv mennyire nehéz? (lent)
Van még más szláv nyelv latin abc-vel pl szlovén, horvát, lengyel. A cseh eléggé rokon a szlovákkal.
Mindenesetre olyan nyelvet válassz, amihez elegendő tananyagot tudsz beszerezni: az segít átlendíteni a nehézségeken.
Én itt élek magyar iskolába jártam persze tanltunk szlovákul. Heti 5x volt szlovák óra. Középiskolában is kb. Egyetemen már csak szlovákul tanultam. De ez sem volt elég arra, hogy 100%osan megtanuljak. Mai napig vannak ragozási hibáim.
Ha Szlovákiában akarod hasznositani majd a nyelvtudásod akkor lehet majd sokan lenéznek. Sok szlovákiai magyar nem tud rendesen szlovákul és ezt a többségi társadalom nemigen tolerálja. És nemfogja őket érdekelni, hogy te nem itt születtél. Sok szlovák eleve gyűlöli a magyarokat. Ha ide jösz és elkezdesz hibasan szlovákul beszélni érhet kellemetlen meglepetés hogy le magyaroznak és elkülenek a Duna mögé.
Ha nekem választanom kellene akkor inkább csehül tanulnék. Jobb az életszinvonal a mentalitás stb.
A szlovákok teljes mertekben megertik a csehet tudnak is csehül. Viszont a csehek szlovákul már kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!