Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan készüljek szóbeli...

Hogyan készüljek szóbeli nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Nektek milyen tippjeitek vannak? Mi alapján dolgozzátok ki a tételeket, hogy tanuljátok meg? :)

2019. aug. 29. 13:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Amit én csináltam az az, hogy minden lehetséges témához írtam egy vázlatot, hogy ne legyen az, hogy ott ülök kukán, hogy nem tudok egy szót se róla. A teljes kidolgozást nem szeretem, mert egy nyelvvizsgán nem azt várják el, hogy felmondj egy bemagolt szöveget, hanem, hogy természetes legyél. Ott úgyse fog eszedbe jutni pontosan amit leírtál. (most ezt úgy írom, hogy feltételezem, hogy tudod a nyelvet ezen a szinten).
2019. aug. 29. 13:27
 2/3 anonim ***** válasza:

ha angol, akkor keress rá az Exam fright killer könyvre. Ez inkább háttértudást ad az egyes témákhoz, pro-és kontra érveket néhánynál (pl. abortusz, iskolában vs. magántanulás, génmanipulált ételek).

Én főleg attól paráztam, hogy olyan tételt kapok, amiről nem tudok beszélni, de így hogy átfutottam ezt a könyvet, kicsit megnyugodtam, hogy már a komolyabb témákba belekérdezve is tudok majd valami értelmeset mondani.

Illetve érdemes egy-egy kapcsolódó cikket is olvasnni a témákból - ezt nem céltudatosan, hogy na, most a Társadalom témakörben keresek egy cikket, hanem például a BBC oldalára ha felmész, végigfutod a címeket, és ami tetszik és érdemes lenne tudnod, elolvasod, akár jegyzetelhetsz is belőle. Nekem pont jól jött, mert az egészséges életmódról és diétákról kellett beszélnem, előtte pár nappal pedig pont olvastam, hogy Franciaországban terveztek bevezetni egy törvényt a modellek minimális BMI értékéről. Fogalmam sincs, hogy lett-e ebből valami, de örültek, hogy valami aktualitást is belevittem a szóbelibe.

2019. aug. 29. 20:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Visszafogtam a kh. úró tájmot, heti 9re :)

Máris több időm maradt az erotikus szóbeli tételemre !

2019. szept. 24. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!