Német 2hónap alatt?
Szerintem is szerezd be a tankönyvet, amiből a többiek tanultak. Én javasolnám a különtanárt, ha ennyire bizonytalan vagy magadban, meg hogy mit tanulj.
Ha az nem opció, akkor minden nap (!) minimum fél óra németezés. Ebben legyen szókincsfejlesztés, nyelvtanozás, hallott szöveg értésének, beszédnek a fejlesztése. Hallgass német zenéket, nézz németül filmeket, nem baj, ha nem érted először, idővel jönni fog a megértés.
Én kb 3 hónap alatt készültem fel B2-ről C1-re, de ebben volt tanár is (sulimban, vállalta, hogy tanórai keretek között segít felkészülni, szóval még ingyen is volt), aki irányította a tanulást, és tudta, mondta, hogy mire figyeljek oda, mit kéne fokozottabban tanulnom. De emellett megvolt a napi kb egy óra külön németezés is.
Most milyen szinten állsz? Ha mondjuk 4es voltál a régi suliban, nem hiszem, hogy nagyon aggódnod kéne. És tényleg lazán, menni fognak a dolgok, csak hinni és tenni kell értük.
Erwin Tschirner könyve: Német szókincs
Scheibl György nyelvkönyvei
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!