Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek melyek a leghaszno...

Szerintetek melyek a leghasznosabb, legtöbbet érő BA, BsC diplomák?

Figyelt kérdés

Melyekkel a legkönnyebb elhelyezkedni önmagában?

Melyekhez ajánlott az MA, MsC?

2019. júl. 22. 17:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

BSc: bachelor of science

BA: bachelor of arts

Ez utóbbiak a művészeti/bölcsész alapszakok.

Megnéztem a diplomás pályakövető rendszerben, 3 legjobb keresetet nyújtó alapképzés (2017-ben végzettek jelenlegi átlagfizetése):

1. Programtervező infomatikus 965 097 ft

2. Alkalmazott közgazdaságtan 912 200 ft

3. Matematika 792 324 ft, de húzza le az átlagot a kutatók fizetése, Alkalmazott matematikus: 970 430

De mind a három szak elég nehéz, talán kevésbé az Alkalmazott közgazdaságtan, de az magyarul csak a Corvinuson indul, ott meg ha áttesznek fizetősre, az az egyik legdrágább szak.

júl. 18. 13:34
 12/16 anonim ***** válasza:

“BA: bachelor of arts. Ez utóbbiak a művészeti/bölcsész alapszakok.“

Annyit pontosítanék ezen, hogy számos helyen a matematika, sőt a fizika is BA szak, a közgaságtanról nem is beszélve.

Például BA in Physics, Michigan: [link]

BA Mathematics, Albany: [link]

BA Economics, Cambridge: [link]

júl. 18. 13:54
 13/16 anonim ***** válasza:

11 vagyok

12-es teljesen igazad van, de amennyire én tudom, Magyaországon BA jelzésűek a bölcsész/művészeti alapszakok, és a pénzügy szak pedig BSc

júl. 18. 14:00
 14/16 anonim ***** válasza:
13. Igen, igazad van. Bár például a Szent Istvánon a gazdálkodás és menedzsment is BA (ennek szerintem BSc-nek kellene lennie): [link]
júl. 18. 14:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk nem igazán értem, hogy pénzügy és számvitel miét BA, ha pénzügy pedig MSc?
júl. 18. 15:05
 16/16 anonim ***** válasza:
15. Mert a könyvelés művészet. :)
júl. 18. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!