Milton Friedman-ről (gazdinfó) mi a véleményetek?
A MF a Zsigmond Király főiskola átkeresztelve, amelyet megvett az EMIH nevű kicsi zsidó egyház (tudod amely hanukiját állít hanukakor a Nyugati térre, és Köves Slómó az egyik rabbija).
A MF a “noname” kategória, de ez se a gazdasági, se az informatikai vonalon nem igazán számít.
Szerintem a hallgatói felelőssége is, hogy bizonyítsák: tényleg jó a főiskola. Nagyon jó, hogy van duális képzésük. És az is, hogy van “Légiirányítási rendszerek” szakiránya.
Szóval én adnék neki egy esélyt, bár még egyszer: nem egy ELTE proginfó vagy egy BME, de – az informatikában nem igazán számít, hogy hol végeztél.
Ha ezt választod:
- válaszd a duális képzést, vagy keress gyakornoki helyet szakmai helyen
- ess neki tervszerűen a Courserának és szerezz Coursera Specialization-öket és tanulj meg normálisan programozni lehetőleg normális nyelveken (C++, Java, C#, Go első körben).
- meggondolnék “beugrónak” egy Java programozói gyorstalpalót (greenfox akadémia stb.)
Hajrá!
Köszönöm a hasznos hozzászólást!
Java nyelven megtanultam programozni az A&K Akadémián (meg SQL és frontend alapok is voltak), már dolgozok és nagyon szeretem, csak szeretnék felsőoktatásban is tanulni és diplomát szerezni informatikai területen, mert ebben képzelem el a jövőm.
A Milton Friedman azért is tetszett, mert tényleg nagyon közel van, gondoltam, hogy levelezőn elvégezném a következő években, munka mellett a gazdinfót, mert az informatikán túl talán ad egy kis gazdasági tudást is, és az is nagyon hasznos lenne.
Megfontolom a Coursera-t is, nézegettem már amúgy is.
Engem kérdezel: tökéletes.
Nézd meg a Udemy (ez olcsó, $10.- egy tanfolyam, de csak video tanfolyamok és nagyon változó a minőség! De én innen tanulok főleg); edX és Coursera (mindkettő top egyetemek kurzusai) és Udacity nanodegreeket is. (A Udacity nagyon drága... nem ér annyit.) a Courserán nagyon pro dolgok vannak, például Andrew Ng Machine Learnjng kurzusa (a #1 kezdő kurzus a világon a műfajban, nagyon jó!).
Szerintem jó a terved, hajrá!
Én most Go-t tanulok, elegem lett a Javából. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!