Ha egy képzésnek előfeltétele az általános iskola elvégzése, de nem találom sehol a bizimet, elfogadják helyette a felsőoktatási diplomát is?
NEm.
Sajnos a képzésben résztvevő anyagához minden esetben csatolni kell az előírt végzettséget igazoló bizonyítványt.
Pl amikor én a mképesre mentem, hiába náluk csináltam az ügyintézőt, aminek feltétele volt az érettségi, újra le kellett adnom, mert kérik tőlük ellenőrzéskor :(
Na, megkerestem (ügyintézőt és mképest a pentánál csináltam, adótanácsadót a perfektnél)
Ügyintézőhöz leadtam az érettségit, és hiába volt a mképesnek az üi a feltétele, újra kellett az érettségi; illetve hiába feltétel a mképes vagy diploma az at-nál, oda is kellett az érettségi.
Mi rákérdeztünk, minek, tessék, a perfekt vizsgaszabályzata volt a válasz:
szakképesítéshez előírt iskolai tanulmányok elvégzését tanúsító bizonyítványt kell általuk hitelesítve, 5 évig őrizni a hallgató/tanuló személyi anyagában. És az érettségit nem a diploma igazolja, hanem az érettségi bizonyítvány.
Annak is be kellett vinni újra, aki az adott suliban korábban leadta (és ez így vol a perfektnél és a pentánál is)
Ahha, te írtad: Ha te diplomát csatolsz és nem az általános bizit azt is elfogadják, mert értelemszeruen van alt bizid és érettségid is.
Nem érted, hiába van magasabb szinted, a bemeneti feltétel meglétét igazoló bizonyítványt kell leadni. Az általános iskola meglétét nem a diploma igazolja.
“Nem érted, hiába van magasabb szinted, a bemeneti feltétel meglétét igazoló bizonyítványt kell leadni. Az általános iskola meglétét nem a diploma igazolja.”
Istenem....mindenhol elfogadják a magasabb szintű iskolai végzettséget, mivel logikus, hogy az alacsonyabb nélkül nem tudta volna megszerezni a magasabbat. Úgyhogy lényegében ugyanúgy igazolja. KRESZ vizsgán se kötelező az általános bizonyítványt vinni, ugyanúgy elfogadják az érettségit, diplomát stb. És ez igaz mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!