Milyen az ELTE-IK napjainkban?
Az "A" terv, hogy programozónak tanuljak, a "B" pedig, hogy gazdasági informatikusnak.
Sok negatív dolgot hallottam már pár évvel ezelőtt az ELTE Informatikai Karról (programtervező informatikus szak) pl.: rossz előadók, elavult rendszer, sok katalógusos előadás.
Mi a helyzet 2019-ben? Jövőre szeretnék ide jelentkezni, de gondolkodom a BGE-PSZK gazdasági informatikus-on is. (Utóbbi esetben mesterképzés keretein belül végeznék programtervező informatikus szakot.)
Mi a véleményetek?
Tudom, egyáltalán nem releváns választ adok a kérdésedre, de csak ezzel tudok szolgálni (ELTE pszichós vagyok):
Gyönyörű az épülete :)
Üzemmérnök-informatikust ajánlom inkább.
A sok felesleges szar matek le van faragva, helyette sok programozás van. Gyakorlatorientált az egész, azért hozták létre ezt az új szakot, mert a cégek is felismerték, hogy semmit nem érnek a frissen diplomázottak. Mert haszontalan matektudásuk van csak, de programozni azt nem tudnak. Szerencsére elindították ezt az új szakot, és 60-40 arányban a gyakorlat van hangsúlyban és visszaszorítva az elmélet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!