Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezek a masírozó, kiskatonásat...

Ezek a masírozó, kiskatonásat játszó fiatalok mire fel kapnak egyetemi végzettséget a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen? Miket tanulnak ezek a hallgatók, ami diplomára jogosít fel?

Figyelt kérdés
Mielőtt valaki belém szállna tudom, hogy van közigazgatás-szervező meg építőmérnöki képzések is, amelyekkel amúgy semmi bajom természetesen, mert tényleg "egyetemi szinthez illik". Még a Rendészettudományi képzésen is elhiszem, hogy a bűnügyi képzésen sok érdemi elméleti anyagot kell tudni, mert a nyomozói munka elég komplex. Viszont én gazdaságinformatikán szenvedtem éveken keresztül olyan tárgyakkal, mint a statisztika1/2, makro- mikroökonómia, számvitel, adatbázisrendszerek vagy gazdasági matematika. De ezek a masírozós, trombitázgatós és eskütételen parádézó emberkék mégis milyen komoly dolgokat tanulhatnak egy egyetemen? 5 kreditért "fegyverkezelési alapismeretek"? 3 kreditért "álcázási technikák" vagy 6 kreditért "légvédelem a gyakorlatban"? Nincs is Magyarországnak valamire való hadserege! És ugyanolyan végzettséget fognak kapni, mint én informatikai szakember...? Bocsi, de ez eléggé nevetségesnek tűnik.

2019. júl. 1. 17:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Kikérem magamnak, hogy a zéró tudásoddal a szádra vedd az NKE HHK hallgatóit. Semmit sem tudsz a képzésről, és provokatíve a köztisztviselők napján teszed fel a kérdést. Te csak egy propagandista vagy.
2019. júl. 4. 17:48
 22/29 A kérdező kommentje:

Őszintén megmondom halvány gőzöm se volt arról, hogy ma van a köztisztviselők napja. :D

De ezúton is elnézést kérek mindenkitől, aki a szívére vette a véleményemet. Erőt, egészséget!

2019. júl. 4. 21:13
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Olyan mintha csak most fedezted volna fel hogy létezik honvédtiszt képzés Magyarországon. Nem az NKE-en kezdődött, volt előtte pl. a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem amely beolvadt az NKE-be. Tudod létezik olyan is hogy hadtudomány, mely több évezredes múltra tekint vissza (az ókorig). És ha tetszik, ha nem háborúk mindig voltak, vannak és lesznek. Ezért szükség van képzett katonákra és tisztekre, akik készek az életük feláldozása árán is megvédeni a hazájukat, és ez nem csak üres esküszöveg. Úgyhogy ne sajnáld tőlük a diplomát. Tanulmányozd egy kicsit a magyar történelmet, hogy mennyien adták már az életüket a hazájukért. És te ezeket az embereket csak egyszerűen lefitymálod. Senki nem állította soha, hogy egy honvédtiszt diplomája ugyanaz mint egy informatikusé. A kettő teljesen másról szól.Egy informatikus nyilván nem fog modern haditechnikai eszközöket kezelni, vagy éles bevetésen részt venni, mint ahogy egy honvédtiszt sem fog (ha csak nem szerez ilyen diplomát)nekiállni programozni. Egyébként képzeld el sok végzett tiszt szerez további (pl: jogi) diplomát is, vagy több nyelvet is elsajátít (katonai attasé, stb.). Kérlek vedd a fáradságot és nézd meg az NKE-HHk honlapján, hogy milyen tantárgyakat oktatnak (elárulom, hogy trombitázgatás és parádézás tárgyakat nem fogsz találni).
2019. júl. 5. 17:51
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként soha nem értettem az ilyen embereket. Valaki reggel azzal kel fel, hogy na én most jól beleszállok a honvédtiszt képzésbe, mert pl.: szar kedvem van. Mások, vagy más szakmák tisztelete csupán neveltetés kérdése.Én tisztelem az informatikust, azért mert olyan tudást képes elsajátítani amire én nem lennék képes, de ugyanakkor tisztelem az egyszerű közmunkást is, mivel pl. nem rest összeszedni azt a sok dzsuvát amit valamelyik észlény nem volt képes a kukába dobni.

Tiszteljük egymást emberek, egymás csesztetését pedig hagyjuk a politikusokra.

2019. júl. 5. 18:27
 25/29 anonim ***** válasza:
Valóban nagy intelligenciára vall kikerni magadnak, hogy a katonai vezetőinknek diplomája kell, hogy legyen. Kíváncsi vagyok hány napot bírnal az alapkikepzesbol. Gondolom van már informatikus pocak :D
2019. júl. 8. 20:15
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Nke-s voltam, el is végeztem. Csak annyit mondom barátocskám, gyere le egy napra, csak egyre. Utána alkoss véleményt.

És ez csak az RTK nemis a HHK.

A HHK-n végzett emberek vezetők lesznek. Te azt a korlátolt agyaddal fel sem tudod fogni mit jelent emberekért felelni. Olyan emberekért akiket hazavárnak. És nem, nem csak a laktanyában parádéznak egész nap.

2019. júl. 12. 21:23
 27/29 anonim ***** válasza:
Én azt nem ertem, hogy a rendszergazdáknak minek informatikusdiploma. Úgyis csak “jöjjön már Izekem” lesz egész életében. Na, körülbelül ennyit er a te kérdésed. Egyáltalán, hány informatikus MTA tag van/volt? Mert hadtudos volt több is, hogy pontosan hány, azt a HHK-soknak kellene tudni. De mondjuk az ANTK-ra gondolva, csak közigazgatás-tudósbol volt vagy 15.
2019. szept. 28. 08:27
 28/29 anonim ***** válasza:
47%
Ah, ahogy látom, már töröltek a balf*asz kerdezot. The Rake’s Progress tipikus esete.
2019. szept. 28. 08:28
 29/29 anonim válasza:
És még van pofád azt mondani, hogy erőt, egészséget. Azt sem tudod melyik dimenzióban vagy ember, te nem akarsz megbántani senkit, meg tiszteled őket, rögtön miután oldalakon keresztül lehordtad minden szarnak az egészet. Menj el hozzájuk panaszkodni te agyoniskolázott zsebköcsög, csak ne csodálkozz, ha valamelyik a gerincedbe csavarja majd a fejedet. :D De nehogy sértésnek vedd, nem akartalak megbántani. :)
2020. júl. 25. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!