Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A magyar orvostanhallgatók is...

A magyar orvostanhallgatók is kapnak egy idő után olyan "fehér kabátot" mint a külfölfiek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy buta kérdés de én magyarországon mindig csak az egyszínű fehér póló plusz nadrág párosban látok mindenkit. Külföldön meg ugye viselhetnek amit akarnak plusz kell a "fehér kabát" vagy egy kék egyenruhára veszik fel szintén a kabátot.

2019. jún. 27. 19:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
A köpenyre gondolsz? A fehér ruházat előírás a kórházban, hallgatóként nem mindig kellett viselni a köpenyt de voltak olyan gyakorlati órák ahl ugyanúgy fel kellett venni.
2019. jún. 27. 19:41
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Általában azért nem veszik fel, mert kényelmesebb nélküle rohangálni. De persze, már az elsőéves orvosisoknak is van köpenye, pl. laborba, boncterembe kötelező is felvenni.
2019. jún. 27. 20:18
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Akinek olyan órája van az köpenyben van, biológusok, vegyészek is vesznek fel.

Kórházakban pedig a munkaruha elvileg kötelező de változó milyen komolyan gondolják, a pszichiáterek a nyári ruhájukra vesznek köpenyt, némelyik belgyógyász is farmerben vagy fekete pólóban van. Színes tunikákat én elsősorban a nővéreken látok, a műtétes osztályokon szoktak "fehérebben" öltözni. De van orvos aki tangapapucsban műt és nagy ívben tesz a munkavédelemre, hogy mi van ha ráesik a szike a lábára. Bár az a sokakon látott Crocsféléket is átszúrja.

2019. jún. 27. 20:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Már elsőben meg kell venni a köpenyt. Azóta hordom gyakorlatokon a nagy zsebei miatt. 😃

Szóval itthon nem bír ilyen jelentéssel.

2019. jún. 27. 21:08
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Igen, a zseb. :D

Ilyen melegben kis póló és szellős nadrág van rajtam, de egy zsebkendőt nem tudok hova tenni. Ha táskával mászkálnék hülyének néznének, egy kolléganő hordja neszeszerben a cuccait de folyton elhagyja.

Az új rezidensünk pedig 40 fokban is köpenyben volt, mert a zsebébe pakol. És azt mondta, nincs melege. Jó neki.

2019. jún. 27. 21:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Akkor gondolom nálunk nincs akkora jelentősége mint külföldön, hogy rávarratják a neved meg, hogy hova jársz.
2019. jún. 28. 00:23
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Sok helyen azt fogod felvenni amit csak szeretnél, föle pedig fehér köpeny.

Orvosigazgatók vagy akik mennek konferenciákra, előadásokra is sokszor öltönyben vannak és arra veszik fel a köpenyt.

A fehér nadrágot és fehér viseletet köpeny alatt azért hordják sokan, mert kényelmesebb, ha koszolódik nincs baj.

Ne az amerikai filmekből indulj ki, ahol minden menő orvos 20 ezer dolláros öltönyben van.

De öltözetedet a munkád is befolyásolja majd. Ha sebész leszel valoszeg nem drága öltönybe mész be a műtőbe mert azt problémásabb le föl venni, nőgyógyászok szintén.

Ha viszont mondjuk neurológus vagy akkor azt veszel fel amit akarsz, fölé meg mehet a köpeny, de még azt se muszáj egyes helyeken felvenned.

2019. jún. 28. 04:48
 8/14 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem orvostanhallgatóként még tök felesleges névre szóló köpenyben játszani az eszem az osztályon, de ez persze mindenki magánügye, saját zsebből lehet csináltatni (szerintem máshol sem "adják" a hallgatóknak, hanem lehet rendelni és aki kért és kifizette, annak csinálnak) és csak a csillagos ég a határ, hogy ki milyen drága cuccokat hord. Nyári gyakorlaton én sima fehér pólóban és hosszú fehér nadrágban voltam, sokkal kényelmesebb volt így rohangálni reggeltől estig, mint köpenyben meg bundabugyiban a 40 fokos kórházban, ahol az a "légkondi", ha kinyitod az ablakot. Sima év közbeni gyakorlatokon, ahol pár órára bemész az osztályra meg senkit nem fog érdekelni a neved, egy beteg sem fogja megjegyezni, egyrészt mert több hallgató (néha egy egész csoport) szokott menni egyetlen beteghez, úgyhogy nem igazán alakul ki személyes kontaktus, az ember nem is név szerint mutatkozik be, csak úgy, hogy "xy éves orvostanhallgatók vagyunk", másrészt mert valószínűleg akkor találkoztok először és utoljára a beteggel egyetlen vizsgálat, beavatkozás megfigyelésének erejéig, hacsak nem lesz ott a következő héten is, mikor ugyanoda mész gyakorlatra. A végzett orvosoknak van nálunk névre szóló köpenye.
2019. jún. 28. 09:51
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk senkinek sincs névreszóló köpenye, belépéskor ad a kórház pár darab valamit, nadrág, köpeny, tunika, vagy jó rád vagy nem, vagy múlt századi divatú vagy nem. :D

A többit magadnak veszed ahol akarod, szoktak jönni árusok a kórházba, ők kb. 3000-5000-ért árulnak ruhákat.

Sokan dolgoznak sima pólóban, ingben, az osztályvezető főorvosunk is mezei ingben szokott lenni és ráveszi a kórházi "szörnyű" köpenyt.

Névtáblát kellene hordani de sokan nem szeretik, amióta személyivel lehet csak receptet írni annyi haszna van, hogy bele lehet tenni.

2019. jún. 28. 10:16
 10/14 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk itt Debrecenben általában mindenki megrendeli még elsőévesen az egyetemi névreszóló köpenyt. Már a tanárok is megszokták, és mindig keresik is a nevünket a köpenyen, hogy hogyan tudnak szólítani. Szerintem ez nem nagyzolás, csak egy bevett szokás.

Kardi vizsgára pl. barátnőm köpenyében mentem, mert az enyém otthon maradt, a doktornő meg mikor írta volna be a jegyet látta, hogy nem az név van a köpenyen, mint ahogy bemutatkoztam, egy pillanatra azt hitte, hogy valami csalás van a dologban. 😀

2019. jún. 28. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!