A magyar orvostanhallgatók is kapnak egy idő után olyan "fehér kabátot" mint a külfölfiek?
Akinek olyan órája van az köpenyben van, biológusok, vegyészek is vesznek fel.
Kórházakban pedig a munkaruha elvileg kötelező de változó milyen komolyan gondolják, a pszichiáterek a nyári ruhájukra vesznek köpenyt, némelyik belgyógyász is farmerben vagy fekete pólóban van. Színes tunikákat én elsősorban a nővéreken látok, a műtétes osztályokon szoktak "fehérebben" öltözni. De van orvos aki tangapapucsban műt és nagy ívben tesz a munkavédelemre, hogy mi van ha ráesik a szike a lábára. Bár az a sokakon látott Crocsféléket is átszúrja.
Már elsőben meg kell venni a köpenyt. Azóta hordom gyakorlatokon a nagy zsebei miatt. 😃
Szóval itthon nem bír ilyen jelentéssel.
Igen, a zseb. :D
Ilyen melegben kis póló és szellős nadrág van rajtam, de egy zsebkendőt nem tudok hova tenni. Ha táskával mászkálnék hülyének néznének, egy kolléganő hordja neszeszerben a cuccait de folyton elhagyja.
Az új rezidensünk pedig 40 fokban is köpenyben volt, mert a zsebébe pakol. És azt mondta, nincs melege. Jó neki.
Sok helyen azt fogod felvenni amit csak szeretnél, föle pedig fehér köpeny.
Orvosigazgatók vagy akik mennek konferenciákra, előadásokra is sokszor öltönyben vannak és arra veszik fel a köpenyt.
A fehér nadrágot és fehér viseletet köpeny alatt azért hordják sokan, mert kényelmesebb, ha koszolódik nincs baj.
Ne az amerikai filmekből indulj ki, ahol minden menő orvos 20 ezer dolláros öltönyben van.
De öltözetedet a munkád is befolyásolja majd. Ha sebész leszel valoszeg nem drága öltönybe mész be a műtőbe mert azt problémásabb le föl venni, nőgyógyászok szintén.
Ha viszont mondjuk neurológus vagy akkor azt veszel fel amit akarsz, fölé meg mehet a köpeny, de még azt se muszáj egyes helyeken felvenned.
Nálunk senkinek sincs névreszóló köpenye, belépéskor ad a kórház pár darab valamit, nadrág, köpeny, tunika, vagy jó rád vagy nem, vagy múlt századi divatú vagy nem. :D
A többit magadnak veszed ahol akarod, szoktak jönni árusok a kórházba, ők kb. 3000-5000-ért árulnak ruhákat.
Sokan dolgoznak sima pólóban, ingben, az osztályvezető főorvosunk is mezei ingben szokott lenni és ráveszi a kórházi "szörnyű" köpenyt.
Névtáblát kellene hordani de sokan nem szeretik, amióta személyivel lehet csak receptet írni annyi haszna van, hogy bele lehet tenni.
Mondjuk itt Debrecenben általában mindenki megrendeli még elsőévesen az egyetemi névreszóló köpenyt. Már a tanárok is megszokták, és mindig keresik is a nevünket a köpenyen, hogy hogyan tudnak szólítani. Szerintem ez nem nagyzolás, csak egy bevett szokás.
Kardi vizsgára pl. barátnőm köpenyében mentem, mert az enyém otthon maradt, a doktornő meg mikor írta volna be a jegyet látta, hogy nem az név van a köpenyen, mint ahogy bemutatkoztam, egy pillanatra azt hitte, hogy valami csalás van a dologban. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!