Fel fognak venni ennyi ponttal az egyetemre szerintetek?
Azt gondolom, hogy ez tipikusan az a szak, ahol idén nőni fog a ponthatár. Én is sok év után utolsó lehetőségként jelentkeztem most egyetemre, mielőtt a felvételi rendszert (újra) megváltoztatják.
Tavalyihoz képest 10%-kal nőtt az ide jelentkezők aránya. ami mondjuk nem sok, ha azt nézzük, hogy 88/98 főről van szó, de ez a pontoknál is jelentkezhet. Ráadásul ha valaki a régi rendszer szerint érettségizett és esetleg diplomája is van, úgy jelentkezik, annak jó eséllyel nálad lényegesen több pontja van (nekem a diploma 380-at ért). Oké, hogy ezek leginkább levelezőre mennek, de én azt tapasztaltam, hogy messze nem mindenki.
az jó, ha meg tudod így oldani.
Szüleim ugyan támogatnak mindenben, de nekem már saját családot, gyereket kell eltartanom, és irányítanom nap mint nap. Egy nappalis munkarendű suli mellett ez nem menne. Így bmennyire is nehéz, h-p meló, p-sz suli. Ez van.
Egyébként én a 380 pontommal (pluszok nincsenek) pont olyan helyre jelentkeztem, ahol évek óta 280-290 között mozog a felvételi ponthatár. Szóval miközben magamban igyekszem egészen biztosnak lenni, azt gondolom, pont az ilyen és hasonló pontszámok miatt fog megnőni ezeken a szakokon a ponthatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!