Egyetemen milyen indokokkal szoktak egy-egy vizsgáról igazoltan hiányozni?
Orvosi igazolás, de akkor is illik szólni előtte, hacsak nem az odaúton leszel rosszul. Egyszer vizsga előtt bementem a tanárhoz, hogy mindjárt összeesem, hazamennék, azt mondta, ő már sok szimulánst látott, és rajtam látja, hogy tényleg rosszul vagyok - nem kért igazolást.
Gondolom, lehet még ilyen pl. haláleset, esetleg tömegközlekedésben jelentős késés (pl. vonat több óra, igazolással)
Orvosi ok, utólag is beviheted annyi, hogy a to valószínűleg az oktatóhoz is elküld, hogy mutasd be az igazolást.
Én egyszer a hétfő hajnalt hánytam végig, az ügyeleten nem adtak igazolást, háziorvosom nem volt a városban a leletemmel mentem az oktatóhoz, a TO azt mondta csak akkor fogadják el így ha a tárgyfelelős áldását adja rá.
Privátokra nem szoktam válaszolni, itt írok. Arra hivatkozol amire akarsz, az oktató elszokta fogadni az orvosi igazolást. Az más kérdés, hogy javarészt tisztában vannak azzal, hogy a hallgatónak kutyabaja csak a pénzbüntetést akarja elkerülni az igazolással.
Hogy hagy-e vizsgázni, hírdet-e meg a kedvedért másikat az teljesen rajta és a jóindulatán múlik. Ha amúgy biztosította a vizsgaidőszak során a 3 vizsgalehetőséget megfelelő számban meghirdetve nem kötelessége más időpontot is kitűzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!