Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a Közgazdasá...

Mi a véleményetek a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumról? Nehéz bekerülni? Mennyi a tandíj?

Figyelt kérdés
Válaszotokat előre köszönöm :D

2019. jún. 9. 22:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Kb havi 70 a tandíj.
2019. jún. 9. 22:58
 2/3 anonim ***** válasza:
En oda megyek jovore:)) havi 60 ezer a tandij. Bekerulni nem konnyu de ha irsz egy kozepesen jo irasbelit es jol szobelizel akkor nyert ugyed van!
2019. jún. 12. 17:58
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy kicsit elkéstem a válasszal, de hátha valakinek még segíteni fog később…

Évente növekszik a tandíj, kb. félmillió egy tanévre. A felvételiről nem tudok nyilatkozni, amikor én mentem oda 7.-ben, akkor még a hatodikosoknak nem kellett felvételizni, de most már kell. Azt tudom, hogy nagy a túljelentkezés, úgyhogy annyira nem lehet egyszerű, főleg, hogy csak egy kilencedikes osztályt indítanak, hetedikesből kettőt és a maximum osztálylétszám a 28.

Én 4 évig voltam a Polis, vegyes érzéseim vannak az iskolával kapcsolatosan. Minden, amit leírok, az én véleményem és az én tapasztalatom, lehet, hogy másnak meg teljesen más véleménye lesz, szóval nem kell mindent készpénznek venni, amit leírok, na meg lehet, hogy valami már változott, amióta eljöttem.

Maga az iskola nem rossz, szerintem elég modern, jó állapotban van az épület is, szinte minden évben újítanak fel valamit, 3 féle ebéd közül lehet választani, vannak szekrények, projektorok, gyakran használtuk órán a telefont vagy a gépet. Nem tudom a kisebbeknél most hogy van, de 9.-től nálunk páran már laptopon jegyzeteltek és meg is engedték. Az iskolának van saját hálózata, mindenkinek van azonosítója, email címe, van e-napló.

A tanárok szerintem nagyon jók, kedvesek, rendesek, jó fejek összességében. Azokról a tanárokról, akik engem tanítottak egy kivételével csak jókat tudok mondani, volt pár kifejezetten jó tanárom is.

Szerintem van elegendő iskolai program is, túlélő túra, Nagy durranás (biciklizés, kirándulás), tornaházi party, gólyabál, nomád tábor stb. Erasmus is van, de én nem voltam Erasmusos, erről nem tudok bővebben nyilatkozni.

Viszont, mivel alternatív iskola, valamennyire alkalmazkodik a kerettantervhez, de el is tér tőle, főként amíg még 7. vagy 8. osztályos az ember.

Egyes tantárgyaknak más a neve, például a művészetismeret jelenti az irodalmat és a nyelvtant, de ahogy visszaemlékszem, nálunk ennek a tantárgynak a háromnegyedét az irodalom tette ki, nyelvtannal nem sokat foglalkoztunk. 7.-ben és 8.-ban irodalomból teljesen mást vettünk, mint egy normál iskolában, gimnáziumban már rendesen a gimis tananyag van, gondolom az érettségi miatt.

Nincs külön fizika, kémia, biológia, hanem természetismeret van. Az én tapasztalataim szerint a természettudományos oktatás nem valami erős, de ez lehet, hogy osztály, tanár függő is, illetve lehet, hogy ha fakultációnak választod, akkor ott már erősebb. Engem ez nem zavart, de lehet, hogyha valakinek pl. a biosz a kedvenc tantárgya és orvos akar lenni, akkor nem éppen a legjobb.

Földrajz csak 8.-tól van.

Használunk „sima” tankönyveket is, de vannak az iskolának saját tankönyvei is, de olyan tantárgy is volt, amiből nem volt könyvünk.

Matekból például minden évben ugyanazt vettük, mint minden más iskolában, ugyanolyan tankönyvekből.

Informatika órán hasznos dolgokat tanulunk, pl. Word, Power Point, Excel, gépírás.

A nyelvi évet én szerettem, szerintem az iskolában színvonalas az angol nyelv oktatása, jók az angoltanárok és a nyelvi év során sokat lehet fejlődni, nekem az tetszett a legjobban. Heti 12 angolóra van, ebből 8 sima angol, 2 modul, 2 anyanyelvi tanárral van.

A második idegen nyelvet nem a nyelvi év után 9.-ben, hanem csak 10.-ben kezdjük el tanulni. Német, olasz és francia van.

Nagyon sok a csoportmunka, pármunka, projektmunka, kreatív feladat akár egyénileg vagy csoportosan. Ha valaki ezt szereti, akkor nagyon jó, neki való az iskola. Én ezt annyira nem szerettem, hogy olyan sok ilyesmi feladat volt, de ez rám vonatkozik, illetve amikor hetedikben odamentem, akkor még nem tudtam, hogy nekem ez a fajta tanulás annyira nem válik be.

Az iskola már nem közgazdasági szakközép, régen az volt, most már csak gimnázium, csak 10.-től van gazdasági ismeretek tantárgy, de passz, hogy ott mit kell tanulni, ekkor már nem jártam oda. 9.-ben pedig diákvállalkozásokat kell alapítani.

Nincs tipikus évnyitó, évnyitó 3 napos kirándulások vannak.

Általában napi 6 óra van, de 7-nél nincs több semmiképp sem egyik osztályban sem.

Fegyelmezetlen gyerekek mindenhol vannak, de talán a Poliban azért mert kicsit lazább, még jobban kell fegyelmezni és picit nagyobb a rendetlenség, de ez a tanártól meg a csoporttól is függ. Sajnos a gyerekek kihasználják azt, ha a tanár egy picit is engedékenyebb. De nálunk volt olyan óra, ahol szinte soha nem kellett fegyelmezni, mert olyan jó csoport jött össze (ezt a tanárunk is hangoztatta :D), volt olyan óra, ahol viszont szerencsétlen tanár egy mondatot nem tudott végigmondani, állandóan rá kellett szólni valakire, szét kellett ültetni valakit vagy oda kellett mennie valakihez, el kellett venni a telefonját stb. Ez azokat, akik szerettek volna figyelni és tanulni, eléggé zavarta.

Mint minden iskolában, a Poliban is vannak rendes, normális gyerekek és bunkóbbak, sznobok is, de én például sosem éreztem azt, hogy én sznob iskolában vagyok, csak mert szokták mondani ezt a Polira meg az AKG-re is. Azt mondanám, hogy alapvetően jó a közösség és befogadók.

Vannak szorgalmas, jó tanuló, kitűnő diákok is és olyanok is, akik nem tanulnak és bukdácsolnak.

A cigizés, bulizás itt is megy, de hol nem?

Viszont az a hátrány még (és ez nem csak a Poliban, hanem bármelyik másik alternatív iskolában), hogyha nem jön be az iskola vagy bármi más miatt iskolát váltasz, ennek nem muszáj amiatt lennie, mert nem szereted a Polit, hanem mert pl. elköltöztök, nem lesz elég pénz fizetni vagy csak rájössz, mivel akarsz foglalkozni és ahhoz más iskola kell, akkor elég valószínű, hogy gondban leszel, mert amiatt, hogy sok tantárgyat máshogy tanítanak, más a tantárgyak neve, szóval „meg van kavarva” a dolog egy kicsit, nehezebb lesz átmenni máshova. Ezt tapasztalatból mondom, én már átmentem ezen a folyamaton. Nem lehetetlen, de nehéz.

Egyébként nem olyan kevesen (bár nem is olyan sokan) váltanak iskolát, egy olyan osztály sincs tudtom szerint akik hetedik vagy kilencedik óta ugyanúgy maradtak, esetleg csak 1-2 ember jött-ment. Az én volt osztályomnak még van hátra érettségiig, de már 8-an elmentünk hetedik óta, persze újabbak is jöttek.

Szerintem nem rossz iskola, de azért annyira elájulva sem voltam tőle. Valakinek nagyon bejön és teljesen odáig van a Poliért, de ahogy ezen az oldalon is olvastam korábban, meg azért mennek is el egy jópáran, van, akiknek meg nem annyira jön be.

2019. szept. 12. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!