Hogyan készüljek biológia OKTV-re?
11.-es leszek és nagyon szeretnék indulni az OKTV-n, pont most jön a nyári szünet úgyhogy bőven lenne időm készülni a versenyre,vagy legalábbis megbarátkozni a feladtípusokkal.
Azonban nem tudom, mi alapján készüljek. Először nézzem át a Mozaikos tankönyvben lévőket és utána oldjam meg az összes korábbi versenyfeladatot?
Esetleg szerezzek be valamilyen érettségire felkészítő könyvet amiben részletesen le van írva a tananyag?
Érettségire felkészítő könyvet érdemes beszerezni, főleg ha alapból is biológiából szeretnél majd érettségizni.
Én a Panemsulis "Biológia középiskolásoknak, érettségizőknek"könyvből tanultam (nagy zöld könyv), elolvasgattam, kijegyzeteltem a nagyrészét, amit fontosnak találtam. Szerettem ezt a könyvet, mert szerintem jól le vannak írva a dolgok, bár volt pár hiányosság, amiket a Mozaikos könyvekből szedtem össze.
Ha nem értettem valamit, akkor nekem az is segített (nyilván azon kívül, hogy a tanárt megkérdeztem), hogy videókat néztem. Sajnos a legtöbb jó angol nyelvű, de elvétve találni jó magyar videót is.
A versenyfeladatokat pedig szerintem típus, vagy témakör szerint érdemes begyakorolni és eleinte nem egyszerre megoldani az egészet, mert abba lehet belekavarodsz. Keress mindig ahhoz a témakörhöz, amit épp átnézel egy feladatot és így hamar megszokhatod a feladatokat.
Remélem azért valamit tudtam segíteni! :D
Hajrá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!