Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elfelejtettem bemenni az...

Elfelejtettem bemenni az angol érettségi szóbelire, mit lehet tenni? Hogyan igazolható? SOS

Figyelt kérdés

Már van előrehozott középszintű angol érettségim, most van a rendes érettségi, és az emelt szóbelire elfelejtettem bemenni, mert egy idióta barom vagyok. Nem tudtam, hogy ma van.

Az írásbelim természetesen megvan.

Azt mondták telefonon, ha mondjuk holnap viszek egy igazolást és egy kérvényt írunk, akkor el lehet napolni az én szóbelimet, ha volt rá nyomós okom. De nem volt rá. Én borzasztóan sajnálom, hogy rám várt a bizottság valószínűleg, és hogy újra össze kéne ülniük a felelőtlenségem miatt, de mégis vajon meg lehet ezt oldani?

Nem tudok igazolást szerezni, már nem rendel a helyi orvos ma. Van valami egyéb ok amivel tudnám igazolni? Tudom, nem szép dolog, de ha van mód rá, hogy helyre hozzam a hibámat, akkor szeretném helyre hozni.

Ha pedig nincs rá mód... Tegyük fel ezt elbuktam, hónapok múlva amikor jön a kövi érettségi időszak, akkor újból meg kell írnom az írásbelit, annak ellenére, hogy már egyszer megírtam?

2019. jún. 5. 15:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Hogy készültél rá, ha azt sem tudtad mikor van? Ne haragudj, de ilyen nincs, meg sem érdemled az érettségit.
2019. jún. 10. 22:19
 12/19 A kérdező kommentje:

Egy gondolkodási mechanizmus, egy egyszerűsítő algoritmus. Megnéztem mikor van az első vizsga, volt egy dátum, ezt a dátumot megjegyeztem, és úgy voltam vele, hogy eddig a dátumig nem kell aggódni, nem kell erre gondolni, csak felesleges stresszt okozna, ami nem jó. Szóval eddig a dátumig nem csináltam semmit, közbe kiderült, hogy félrenéztem, mert volt előtte is egy időpont. Ennyi.

Okostojáskodhatsz nyugodtan, de a kellő tudásom a tárgyakhoz megvolt. Főleg angolból 87% lett az írásbeli emelt szinten, a szóbeli amire nem mentem el, egyébként most készülök, a kormányhivatalnál tudok jelentkezni február 15-ig a nyári érettségire. Jelentkezek más tárgyból is javítani. Az anyádat nem érdemlem meg te szemét.

Nem volt egy egyszerű a családi helyzet akkoriban, fogalmad sincs itt mik voltak ezen vizsga környékén, csoda hogy erre képes voltam, na jól van.

2020. jan. 7. 20:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Azt remélem, tudod most újra kell írnod az írásbelit is.

Amúgy sok sikert és majd állíts be telón emlékeztetőt inkább, amint megkapod a behívót :)

2020. jan. 9. 20:15
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Csak akkor kell megírnom az írásbelit, ha azóta változtak az angol érettségivel kapcsolatos jogszabályok, ezt olvastam az interneten. - Erről nincs tudomásom, változtak? Remélem nem.

2020. jan. 9. 21:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Valamit félreértettél, vagy olyan oldalt olvastál, ahol hozzá nem értők írnak.

Ez, amit mondasz, a pótló vizsgára vonatkozik, ha baleset ért volna, és az igazgató pótlást engedélyez. Mivel csak nem mentél be, ez javítóérettségi lesz, és ilyenkor az egészet újra kell írni.

2020. jan. 9. 22:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Elég, ha megnézed a jelentkezési lapot. Nem tudod kiválasztani, hogy te melyik részét akarok megcsinálni az érettséginek.
2020. jan. 10. 13:06
 17/19 A kérdező kommentje:
Rendben elhiszem. Hát annyi baj legyen, az angol jól megy nekem.
2020. jan. 13. 22:35
 18/19 anonim ***** válasza:
8. De, létezik, a jelentkezési lapon ott a telefonszám.
2022. jún. 2. 22:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ott a telefonszám, ebben tévedhettem, de akkor sem létezik ilyen protokoll. Az érettségi szervezése a 100/199 kormányrendeletben van leírva (fogadjunk, hogy ezt sem tudtad). Nem protokoll, hanem jogszabály. Nincs benne semmi ilyesmi. Nem tudom, hány éve érettségiztetsz, hogy ilyeneket mondasz...
2022. jún. 3. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!