Elsőévben gyógyszerészetin hány tantárgy van?
Ha már SZTE érdekel:
bár itt csak a jelenlegi (második féléves) órarendek vannak fent, lehet, hogy az előzőeket is vissza tudod keresni
Nem GYTK-s vagyok, hanem ÁOK-s, de nekünk az előadások többségére nem volt kötelező járnunk, maximum valami pluszhoz lehetett általuk hozzájutni, és változó, hogy volt-e óránk pénteken, de amúgy szoktak lenni igen, bár eddigi tapasztalataim alapján csak délelőtt, és általában max. előadások, amikre a többség nem jár be.
(mondjuk nekem pont volt már gyakorlat is egyszer)
Szamolgattam, osszesen olyan 2000-2500 hatoanyagrol tanulunk, ebbol olyan 400-450nek kell tudni a kepltetet. Persze a maradeknak is tudni kell a szerkezettani besorolasat, hiszen abbol adodoan varhato a hatasa, illetve a tobbseg az ennek a 400nak a szerlezeti analogja. De ez csak harmadevtol felfele. Addig csak kemia es fizika minden fajtaja minden mennyisegben.
Ha valaszthatnek nem kezdenem elolrol.. Kutatokat nevelnek belolunk, sajnos nem gyogyszertari dolgozot, holott 90%-unk patikaban fog elhelyezkedni.
Ja es ha mar szegedet taggelted be, es hogy a kerdesre is valaszoljak, elsoben eleg hetvegente tanulni, ha neked nem lesz eleg, akkor elgondolkoznek, mert az elso ev nagyon konnyu, mar mar atveres.
Masodevtol napi szinten kell tanulni, 1-2 orat legalabb, aztan harmadev a massziv magolas eve, majd jon a varva vart "konnyebb negyedev", ami nem lenne rossz, ha olyan mentalitasu tanari garda oktatna mint az elozo evekben. En iden vagyok negyedeves es ezt erzem messzemenoen a legnehezebb evnek, napi 6-7 ora tanulassal is eppen csak egy halvany kettessel csusszan at az ember a pot pot pot zh-kon. Szomoru es egyben felhaborito. Vannak persze normalis oktatok is, akiknek halas vagyok. De rengeteg gyakorlazunk van, igy aki tanterv szerint halad es minden targyat felvehet, az mar mar beleszakadt iden a tanulasba. Vegre vizsgaidoszak van, amikor nem kell gyakorlatokra jarni mar, hanem eleg csak tanulni egesz nap.
Nem tudom mi lesz otodevben, de mar elore rettegek.
En tenyleg nem kezdenem el a helyedben, nagyon szigorodtak a kovetemlmenyek, ahhoz hogy bent maradj allami kepzesen, kell legalabb 3.00-s sulyozott atlag, illetve 36 kredit 2 felev alatt. Ha egy targy nem sikerul, akkor következő evben nem lesz meg a 36 kredited, atraknak fizetosre (asszem 830ezerre emeltek a feleves tandijat). Az oktatok csak a nagyon joknak szeretnek 2-esnel jobbat adni, magasak az elvarasaik, gyakorlatokon meg a tipik 1 hiba = elegtelen szabaly a modi, igy ha szerencsed van akkor is csak kettes lehetsz gyakorlaton, ha mondjuk ketszer a felevben vetettel 1-1 hibat, igy a 3.00-s sulyozott atlag is full necces, sajnos ez nem BTK, nem is ertem miert szabalyoznak minket is ezzel. Ha megis elkezded, kitartast, de legyen azert mogotted tőke.
Utolso voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!