Miből tegyem a 2. emelt érettségit? (2020-as felvételi)
Szóval 2020-tól kötelező lesz a nyelvvizsga meg egy emelt érettségi az egyetemhez. A mi sulinkban azt mondták, hogy még nem biztos, hogy hogyan számolják a pontokat, de a húgomék gimijében azt mondta az igazgató, hogy készüljenek úgy, hogy csak a 2. emelt érettségiért jár plusz pont.
Nem biztos hogy így lesz, de gondolkodóba estem, hogy miből tehetnék emelteket. Az a helyzet, hogy csak töriből vagyok igazán jó, versenyekre járok, kutatok a helytörténeti gyűjteményben, ez érdekel, valószínűleg ilyesmivel akarok foglalkozni a jövőben, tehát töriből tuti, hogy emeltezek. A nyelvek nem nagyon jöhetnek szóba, angolból így is különtanárhoz járok, hogy meglegyen a nyelvvizsga, de ez nagyon drága, azért, hogy még emelt angol érettségire is felkészítsen nem akarnám, hogy a szüleim pénzt adjanak ki. Latinul is tanulok, de csak 1 éve, kérdeztem tanárokat, hogy milyen nehézségű az emelt, és mind azt nyilatkozták, hogy nagyon nehéz, de persze nem lehetetlen.
Szerintetek mit tegyek?
Nálunk a biosztanár folyton hangsúlyozza, hogy az orvosinak nem a latin a lényege, ezt egy ÁOK-os lány is mondta egyébként.
Csak azért nem megyek orvosira, mert szeretem a latint, ez olyan, mintha azért mennék magyar szakra, mert szeretem József Attilát, de a többi nem érdekel.
A kérdező nem orvosira akar menni.Szóval szerintem ezt hanyagoljuk.
Megkérdezhetem milyen lesz igy előre láthatólag az érettségid?Milyen eredményeket tartasz reálisnak?
Szia!
Elég jó tanuló vagyok (9.-ben kitűnő voltam, idén 10.-es vagyok és 4.8 körül lesz az átlagom egy viszonylag erős vidéki gimiben).
Úgy gondolom, hogy a matekon kívül az összes kötelező tárgyból 5-öst(80% feletti) érettségit tudnék írni középszinten. Töriből emelten olyan 70-80%-ot tartok reálisnak.
Akkor nagyon ügyes vagy!! Töriből valóban jó ötlet lenne emeltezned.A második emeltet gondolom a + pontok miatt szeretnéd .Más dolgokkal is lehet + pontokat kapni , pl írtad a töri versenyeket.Nem voltál olyan versenyen ,amiért kapnál pontot?
Nem tudom ,hogy milyen körülmények közt élsz ,viszont a szociális helyzet miatt is járnak pontok . Viszont ,ha mindenképpen emelteznél még valamiből ,akkor lehet könnyebb lenne olyan tantárgyból,amit régebbota tanulsz ,amiről van ismereted.Viszont az új pontszámítás által lecsökkennek majd a pontok,így lehet nem is kellene neked két emelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!