Megbuktathatnak 2,1-re?
Sziasztok! 10.-es diák vagyok egy szakgimnáziumban. Nos első félévben 3,45-re, most pedig 2,1-re állok. Tudom óriási a rontás, de ez köszönhető egyrészt a folyamatos lebetegedéseknek, másrészt meg segg hülye vagyok matekhoz. Lényeg a lényeg, a tanárnő ma lezárt mindenkit, és engem megbuktatott, mert hogy ebben a félévben szinte csak 1es dolgozatot írtam. Megteheti?
Kérlek a tanulni kellett volna kommenteket hanyagoljuk, így is 3,85 az átlagom, egyszerűen a matek a halálom. Köszi.
Akkor megint én nem értek valamit.
Nálunk a félévestöl függetlenül volt az évvégi. Abba nem számított bele a féléves, legalábbis úgy tudom. Volt egyszer hogy bukásra álltam történelemböl (a példa igazi volt), és a tanár is jóindulatú volt, így lefeleltetett az aktuális témából, amit meg is tanultam. A kapott 5-össel az átlag is meg volt, és át is engedett. Amennyire emlékszem, akkoriban év végén mindig megpiszkálták azokat, akik x.8 közelében voltak(pl. 3,7 v. 4,5), hogy megkaphassák a jobb jegyet, ha felkészülnek. De ugyanígy a kettes alattiakat is megvallatták, akinél még volt remény.
Hogyne tanulhatnál tovább, nem is értem!
Én a helyedben még futnék egy kört, először a tanárnál, hogy adjon még egy lehetőséget, utána a szülőn keresztül az osztályfőnöknél, de akkor már az egész osztály nevében, akár az igazgatóhoz is eljutva. A jegyet az egész évre kapod, nem a második félévre, és ha 2,1-re állsz, akkor éves szinten teljesítetted az elégséges szintet. Nem kénye-kedve szerint osztályozhat a tanár, hanem a jegyek alapján, és az osztályozóértekezleten a tantestület felszólíthatja a változtatásra, de én ilyennel még nem találkoztam. Amúgy abban van igazság, hogy az érettségire jobban felkészülsz, ha a javító vizsgára kell tanulnod, de mégse erre való a nyár. Ha át akarsz menni gimnáziumba, akkor nem értem, hogy mért nem teszel valamit ezügyben. Ha ott maradsz, még szakmából is kell érettségizned, és rosszabbak a továbbtanulási esélyeid is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!