Megéri Debrecenből Budapestre menni továbbtanulás miatt?
Nem.
Minek?
A magyar egyetemek közel azonos szinten vannak - igazán kiugró az csak egy volt.
Ha Debrecenben tanulsz, akkor annak rengeteg pozitív anyagi vonzata van, mivel Pesten iszonyúak az albérlet árak - mint debrecenit téged ez otthon nem érint!
Ha Debrecenben tanulsz, ott ugyanúgy könnyen kapsz állást!
"Sokaktól hallom, hogy többet ér egy Pesten elvégzett diploma mint egy "vidéki" és ha későbbiekben a fővárosban szeretnék dolgozni könnyebben találok majd munkát."
Jól hasba akasztottak...
Én nem beszéllek le róla, de nagy baromságnak tartom egy egyetemvárosból pusztán sznobizmusból a fővárosban elherdálni egy vagyont.
Élj boldogul!
Szerintem megéri, az előző válaszolónak abban igaza van, hogy magasak az albérletárak, viszont Budapest ezernyi lehetőséggel rendelkezik.
Én is Debrecenből költöztem fel egy éve Budapestre, s egyáltalán nem bántam meg.
Ha diákmunkát keresel akkor szinte azonnal tudsz találni, mert vagy 10 diákszövetkezet működik Budapesten, s akármit tanulsz műszakitól kezdve akár művészeti képzésig találsz magadnak releváns szakmai gyakorlati helyet.
Te látom gazdasági vonalra mennél, Budapest egy központ, minden SSC stb. központja itt található, nagyon jó helyeken dolgozhatsz, nem csak az NI-nál meg max 2 helyen mint Debrecenben..
Szerintem gondold át nagyon, mert Budapest - ha akarod - rengeteg pluszt tud adni.
S nem azért mert többet érne a diploma, ez hülyeség, hanem olyan kapcsolati hálót tudsz itt kiépíteni, amit Debrecenben soha.
A masodikkal ertek egyet.
Amugy szinten debrecenikent koltoztem Pestre par eve, en is a Corvinus gazd-men szakon kezdtem.
Teljesen felesleges!
Aki okos, az egyetem nélkül is okos!
És az ész vidéken is ész, utat tör magának: nézd meg Mészáros Lőrincet: soha nem járt Pesten (sem) egyetemre, és bármelyik egyetemet feldugja magának...:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!