Át szeretnék menni egy másik iskolába, szívesen újrakezdem a kilencediket. Ha évet ismétlek, akkor mindegy, ha bukok? Így is átvesznek?
Szép dolog hogy reálisan látod magadat. Viszont ez az üdvösséghez csak az első lépés. Gondolkozz a másik (iskola) fejével!
Mi a garancia arra, hogy egy bukott srác megtáltosodik? Válasz: semmi.
Mit várhatunk egy korosabb 9.-estől? Válasz: már eleve rossz a hozzáállása, kinyílt a csipája. Szét fogja cseszni az osztályt!
Ahhoz, hogy eleve ne írjanak le, menj el a leendő sulidba és mutatkozz be, beszélgess el az igazgatóval és a leendő ofővel. Ha meg tudod győzni őket, akkor felvesznek.
Ha nem akkor sajnos ....
Régen, amikor elkezdtem külföld után Magyarországon a gimit, 1 év után én évet ismételtem, mert 4 tárgyból buktam.
Egyik gimiből vettek át másikba; kilencediket kellett ismételnem.
Az igazgató megjegyzései;
- túlkoros leszek a többiekhez (évvesztes is voltam, szóval 16 évesen jártam a 14-15 évesek közé) és ez ellentéteket szül majd, hogy én nőiesebb leszek pl... (:D)
- mi a garancia, hogy az év ismétlés tudata lelkileg nem nyomorít meg és nem tör ki belőlem, ami a magatartásomat rontja
- mi a garancia, hogy tényleg összekapom magam és tanulok rendesen.
Átvettek; de meg kell jegyezni, hogy én nem elit suliba mentem, csak egy sima gimibe.
Én javaslom, először próbálj meg a kettesért felelni. Ha nem lehet mert olyan szinten állsz kapára, akkor pótvoizsgázz. Ha sikerült, akkor 10.-ben, ha nem akkor 9.-ben húzz le fél évet és küzdj keményen; ha ezeket az eredményeket bemutatod a másik suliban, látják, hogy tényleg fejlődst, ha akarsz
Amúgy, záróhelben; az egész évismétlést ökörségnek gondolom alapjáraton. Pl, ha megbukik a gyerek 4-5 tárgyból, azt mondom ok, ismételjen, persze, de az, hogy pl megbukik egy tárgyból, pótvizsga nincs vagy nem megy át és egy egész tanévet ismétel; ez így ökörség.
Ahol éltem, külföldön, három bukással ismételsz csak évet. Ahonnan jött kolléganőm, ott nem ismételtél egy egész évet, csak a tárgyra a pótvizsgát kellett ismételni, amíg meg nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!