Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen faktot előnyös választa...

Hürkecz Alex kérdése:

Milyen faktot előnyös választanom? NKE. HHTK. Katonai vezetői.

Figyelt kérdés
Sziasztok, 10.-és gimnazista vagyok és most állok fakt választás előtt. Legnagyobb álmom, hogy katona legyek, ezért elhatároztam, hogy a jövőben szeretnék felvételt nyerni az NKE-re és honvédtiszt lenni. Megnéztem az érettségi követelményeket. Az egyik érettségi tantárgyam az a rendészeti alapismeretek lesz. A töri és magyar között vacilálok, mert az egyikből emeltezni akarok. A kérdésem, ha van valakinek tapasztalata ebből, melyik előnyösebb? Melyiket javasoljátok? Válaszokat előre is köszönöm.

2019. máj. 15. 22:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Érettségin mindkettő nehéz tantárgy, de a történelem tanulhatóbb, plusz jobban is illik a honvédelem / rendvédelem témaköréhez (hadtörténet stb.) szóval én egyértelműen a törit ajánlom.
2019. máj. 16. 08:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is a törit ajánlom, könnyebben megtanulható, mint a magyar. Magyaron emelten van pl műveltségi teszt is...Nem véletlen, hogy viszonylag kevesen tesznek belőle emeltet (idén 70ezren érettségiztek középszinten magyarból, és 1600an emelten.)

Amúgy sok sikert az NKEhez, én is oda jelentkeztem idén :) (csak civil szakra)

2019. máj. 16. 10:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Törit ajánlanám emelten, mert szerintem ehhez a szakhoz ez jobban illik, illetve megtanulhatóbb is
2019. máj. 16. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!