Mi a véleményetek a soproni földmérő és földrendező mérnöki alapszakról?
Mennyire nehéz a matek?
Milyen matek kell oda?
Az informatika kemény?
Mostanában milyen magasak a ponthatárok?
Nagyon tetszik a szak, de nem sok informaciót találtam róla.
Konkrét informaciók jól jönnének a tantárgyakról is.
Előre is köszi! 😃
18/L
Láttam már geodétákat, akik kitűzik EOV szerint a koordinátákat és hát, ha dzsimdzsa volt vagy valami nagyon gáz szituáció, nekik oda be kellett menniük. Vitték magukkal a machetát. Arról nem beszélve, hogy ezt télen-nyáron, hóban, esőben és tűző napban csinálták.
Egyáltalán nem egy nehéz munka, csak a körülmények olyanok, hogy ez nem igazán női munka (persze végezheti nő is).
Nem azt kell nézni, hogy a tárgyak milyen nehezek. Azok azért vannak, hogy az ember teljesítse őket. Persze, lesz ami nehezebb mint a többi, de ha tanulsz tisztességesen, és érted is a tárgyat, akkor át lehet menni mindenből.
A ponthatárokról is az a véleményem, hogy úgy kell felkészülni és megírni az érettségit, hogy ne legyen probléma a bekerüléssel :) Minden csak rajtad múlik!
Maga a szak manapság tényleg nem túl keresett. Nem hiányszakma, így érthető hogy ez meglátszik a fizetésekben is. Ha valaki tényleg földmérő szeretne lenni, és hivatásként tekint rá, akkor élvezni fogja a munkát, de sajnos nem lehet akkora karriert csinálni belőle mint egy villamos/gépészmérnöki szakmával. Egyszerűen nincs rá akkora kereslet, hogy anyagilag megérje. Viszont ha a szakmán belül adatgyűjtő szoftverek programozásával foglalkozol, akkor abból már jól meg lehet élni.
Azt tudnám javasolni, ha szeretnél nagyobb karriert, és téged a:
-térinformatika, és mérőszoftverek készítése érdekel, akkor inkább mérnökinformatika/programtervező informatika
-építési munkálatok érdekelnek akkor építőmérnöki / építészmérnöki
-lézerszkennerek, antennák, mérőállomások, műholdas mérések stb. érdekelnek akkor villamosmérnöki
szakmákat érdemesebb választani. Ezekből az építő/építészmérnökin kívül mindegyik sztárszakma
Viszont a soproni diákélet az talán a legjobb egyetemi közösség :)
Köszi a válaszokat! Az a helyzet, hogy az informatikától nem tartok mert abból sajnos nem sok a tudásom, így nem tudom felmérni a hiányosságokat sem. A matekom is csak átlagos. Félek, hogy esetleg kibukok, pedig tényleg tetszik a szak. Leginkább a földrajz az erősségem.
A szakok már bent vannak a listámon, de még át tudom tenni, ha nagyon kétes a dolog. A másik szak a veszprémi környezettan. És már vagy fél éve gondolkodom, hogy melyiket lenne jobb tanulni és melyikkel jobbak a kilátások.
A földmérői jobban tetszik, de az állami támogatottságra hajtok és nem tudom, lehet, hogy jobb, ha bele sem vágok, ha nagy az esély a kibukásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!