Átjelentkezés jogász szakon?
A PPKE-re szeretnék átjelentkezni (ugyanúgy jogász képzésre), a tavaszi félévet követően. Olvasgattam a kritériumokat, meg lesz a 60 kreditem, és mind a két félévnek a 3,51-es átlaga. (Első félév 4,1-es halmozott súlyozott átlag, a második félév is 4 egész felett lesz)
Viszont van egy kritérium- "vizsgajegyei között nincs 4 vagy több tárgyból kijavítatlan elégtelen" - van egy bukott tárgyam, amit most a tavaszi vizsgaidőszakban, ha teljesítek, akkor meg lesz, csak hát a tárgy 2 része hiányozni fog.
Az volna a kérdésem, hogy ezzel az "eredménnyel" van-e értelme egyáltalán az átjelentkezésen gondolkodni, vagy felesleges?
Esetleg volt valaki olyan, akit így vettek át? Az is érdekelne, hogy az első évfolyamon, mennyien maradtak bent? Ill. sokan csúsztak-e a tárgyakkal? Hányan szoktak átjelentkezéssel bekerülni? Az átlag vagy a tárgyak fontosabbak (abból a szempontból, hogy hiányzik egy tárgyam)? Mekkora lehet annak az esélye hogy átvesznek?
Köszönöm a válaszokat!
Azt mondtad, hogy nem szabad 4 vagy több elégtelennek lennie, és neked csak egy van, akkor miért gondolod esélytelennek?
Voltak jópáran, akik lemorzsolódtak, de szerintem nem volt vészes. Csúszás az szokott lenni itt is, főleg a róma-polgár és a jogbölcseleti vonalon.
Van vesztenivalód? Ha nem vesznek át maradsz ott ahol jelenleg vagy, ha meg átvesznek happy van. Semmit sem vesztesz azzal ha megpróbálod, rosszabbak nem lesznek a dolgok, maximum minden marad olyan amilyen jelenleg. Nem tudom mennyire számítják bele hogy honnan jöttél, nálunk az ELTE-n sajnos nincs sok esély ide átjönni, általában elmenni szoktak innen a diákok.
Nem tudom az első évfolyamos kérdés csak a Pázmányra vonatkozott-e, de azért én is mkegválaszolom :D
Nálunk újabban úgy néz ki -és nagy valószínűség szerint mivel hála égnek nincs már róma szigó- nem a római jogon csúsznak első évben, hanem az AJ2-n. Konkrétan idén 52% bukott a "C" típusú vizsgán. Rómával kevesebben szívnak, de vannak akiknek nem sikerült az RJ1. Elméletileg az új tanterv szerint nálunk úgy van kialakítva, hogy nem csúszol ha első évben buksz valamiből, de hát sejteni lehet ez mennyire van így... Viszont az tényleg igaz hogy főleg későbbi években vannak nagy lemaradások (AJ, BJ, EKP, PP, PÜJ, stb..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!