igen, ezt úgy kb évente váltogatják, nem csoda ha szegény gyreek már mnegzakkan
én tanár vagyok, igaz nem alsós, de sztem nem kéne, baromság, egy szöveges értékelés jóval többet ér
de sztem ez akisebbik gond, sokkal nagyobb amit megint az érettségivel akarnak művelni, ez már szégyen komolyan
Érhető, hogy a buktatással mindenki egyetért, csak alsóban ez azért furcsa, mert magyarázd meg egy 6-7 éves gyereknek, hogy tanulj vagy megbuksz. Abban a korban nem sok gyereket érdekel az iskola, sőt mondhatni utálják.
Szóval ez az érv, hogy a nem megfelelően tanuló diák....
Rendben van, de szerintem alsóban a szülő felelőssége, hogy foglalkozzon a gyerekkel, kialakítsa nála azt a ritmust, hogy reggel felkelünk, elmész az iskolába, ott tanulsz, hazajössz, kajálsz, majd együtt leülünk és tanulunk. Ehhez azért hosszú évek kellenek...
Véleményem szerint egy alsós gyerek még nem annyira önálló, hogy ezt egyedül felfogja. Persze vannak kivételek. Szerintem ezt a bukást a szülő kapja és nem éppen a gyerek...
Persze az sem megoldás, hogy csak úgy továbbengedjük.
Azt meg pláne nem értem, hogy miért akarnak mindenkiből zsenit faragni, már első év végére meg kell tanulni olvasni és írni...
Homokra nem lehet házat építeni, mert össze fog dőlni. Ha az alsós gyereket nem buktathatják meg, hamar fel fogja fogni, hogy "minek tanuljak, úgysem bukom meg". Az elsős még nem, az elsős még izgatott, hogy "jaj de jó, iskolás vagyok", és mellé elviseli a tanulást is. Viszont a harmadikos-negyedikes gyerek már nem így fogja fel az iskolát, hanem három-négy év alatt már sikeresen megutálta. És ha tudja, hogy még komolyabb következménye sincs, ha nem tanul, akkor nem is fog tanulni. Negyedikig meg sem buktathatják, így a gyerek úgy jut el ötödikbe, hogy olvasni még csak szótagolva tud, számolni még tízig is alig-alig... Ötödikben aztán magyarázhatja neki a tanár, hogy mi az a hatványozás, meg a tizedestört, vagy éppen a Descartes-féle derékszögű koordináta-rendszer. Ha a gyerek szorozni nem tud, hatványozni sem fog tudni. Ha a hagyományos törteket nem érti, a tizedest még úgy sem fogja. Felsőben már hiába próbál tanulni a gyerek, ha alsóban nem tanult meg semmit, nincs meg az alapja annak, amit felsőben meg kéne tanulnia, ezért nem is fogja megérteni.
Ha első osztály végére nem is, azért másodikra már tanítsák meg a gyereket normálisan olvasni, írni, összeadni, kivonni. Szülő és tanár közösen. Akit nem lehet, az meg bukjon meg, és kész.
Nem támogatom, mert az általános elsődleges célja, főleg az alsó tagozat célja a szocializálódás. Hogy megszokja hogy emberek között van, az ember társas lény, megtanuljon beszélni a többiekkel, stb.
5-től úgyis újra, előről megtanítanak mindent, gyakorlatilag számolni is.
9-től középiskolában ismét csak elég, ha számolni tudsz, újra megtanítják a matekot.
egyetem első félévében szintén, ha már tudsz összeadni és kivonni, akkor megfelelő szorgalommal nagy baj nem érhet, mert ismét csak előről kezdjük, halmazok, számhalmazok, stb. Mondom ezt úgy, hogy a műszaki egyetemen tanulok, tehát a matekoktatásról van fogalmam.
"egyetem első félévében szintén, ha már tudsz összeadni és kivonni, akkor megfelelő szorgalommal nagy baj nem érhet, mert ismét csak előről kezdjük, halmazok, számhalmazok, stb. Mondom ezt úgy, hogy a műszaki egyetemen tanulok, tehát a matekoktatásról van fogalmam"
hú, b@szd meg, most kinyílt a zsebemben a bicska. Te normális vagy? Matek szakon tanulok, ismerek egy-két embert, aki demonstrátorkodott infósoknál analízisből. Tagonként vonják a gyököt!!! Osztani se tudnak, aztán jönnek ide sírni, hogy nem értik deriválást, meg, hogy 80%-os bukési arány van. Ősznitén sajnálom, hogy Téged még nem vágtak ki, nem tudom, milyen egyetemre járhatsz...
Támogatom. Nem is értem a sok felháborodást.
Ha nem buktatnak, akkor a gyerek úgy kerül felső tagozatra, hogy nem tud írni és olvasni!!!! Ez szerintetek normális? És ha ötödikben megbuktatják, akkor mit érnek vele? Semmit. Mert hiányoznak az alapok. Erre szokás azt mondani, hogy szarból nem lehet várat építeni.
Még ha elsőben megbuktatják, akkor igaz, hogy egy évvel tovább szenved, de legalább megtanulja az alapokat. Azt sem értettem miért törölték el. A legnagyobb baromság volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!