Haszontalan szak a szociológia?
Másoddiplomaként vágnék bele. Szocosok tapasztalatai és tanácsai érdekelnének!
Légyszi, ne flameljétek tele a topicot nem ide illő dolgokkal és fikázással. Szigorúan szakmai válaszokra vagyok kíváncsi.
Nagyrészt attól is függ, hogy milyen egyetemre gondolsz.
Én a BCE-n végzek (ma reggel államvizsgázok)
de nem ajánlom, könnyű, nem gyakorlatias, emiatt sokan lenézik. Egy statisztikus pl. jól keres, de ez nemcsak ilyen végzettséggel lehetsz.
Összehasonlítási alapom mondjuk nincs, a szaktársaimat pedig ettől függetlenül azért sikeresnek mondanám.
nézd, egy nagyon komoly szak, csak sajnos más kérdés, hogy a mai piaci visuzonyok mellett hogyan és miként tudod használni, de ez meg nem viszonyítási alap, mert ha így gondolkodunk, akkor nagyon sok komoly végzettség haszontalan
inkább azt mondanám, hogy sajnos a jelenlegi magyar valóságban tehát úgymond piaci értéke nem sok, holott egy nagyon komoly tudományterületről van szó
(egy szociálpszichológus)
PTE-n kezdeném, és jókat hallottam róla. Másoddiploma, szóval nem erre alapozok.
Megdöbbentem, mikor láttam egy cikket, amiben Amerika 10 legkeresettebb állásáról volt szó, és 10. helyen a szociológus állt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!