Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha 12. ben megbukok bioszból,...

Ha 12. ben megbukok bioszból, ami nekem nem érettségis tantárgy, akkor nem érettségizhetek a többi tantárgyból májusban?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 25. 19:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Amiből megvan az előrehozott érettségid, arra talán nem kell bejárni, de osztályzatot biztosan nem kapsz már belőle.

Na de nehogy már most meg akarjál bukni még a javítóvizsgán is!

2019. ápr. 25. 23:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Utánanéztem a törvénynek. Abban igaza van a 3-asnak, hogy erre a 100/1997 kormányrendelet vonatkozik. A mai nappal hatályos változatában viszont benne van, hogy miből lehet tenni az előrehozott érettségi vizsgát: idegen nyelv és informatika

[link]

2019. ápr. 28. 16:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy végre vetted a fáradtságot. Az nem volt kérdés, hogy ez vonatkozik rá. Mint mondtam, papírom van róla, hogy értek hozzá. Csak nem jö helyen kerested, és nem olvastad el azt a részt, ami erre vonatkozik. A ctrl F segít megtalálni a helyes választ. Az előrehozott érettségi nem csak egy helyen szerepel benne!
2019. ápr. 28. 19:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves #3, egyben #13, nem én vagyok a kérdező. Lehet, hogy van papírod valamiről, de az értő olvasás nem erényed, különben nem írnád pont nekem, hogy "végre vetted a fáradtságot". Én először írtam akkor, és szerencsére nem a fáradTságot, hanem a fáradságot vettem, és megnéztem a rendeletet.

A 9. paragrafusban a törvény ezt mondja:

3) * Előrehozott érettségi vizsga a tanulói jogviszony fennállása alatt, a helyi tantervben a jelentkező számára az adott tantárgyra vonatkozóan meghatározott követelmények teljesítését követően a középiskolai tanulmányok teljes befejezését megelőző első vagy második tanév május-júniusi vizsgaidőszakában első alkalommal letett érettségi vizsga, amelyre a 12. § (1) bekezdésében meghatározott idegen nyelvekből, továbbá informatikából kerülhet sor.

Kérlek, írd meg, melyik paragrafusban van a többi tantárgy, amiből előrehozott vizsgát lehet tenni.

2019. ápr. 28. 19:29
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez pedig az ELTE Radnóti Gyakorló Gimnázium szabályzata:

[link]

2019. ápr. 28. 19:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánatodat kérem, amiért összekevertelek a #5 okoskodóval a százalék alapján, mivel azt a témát folytattad. A fáradságért meg szégyellem magam, az elírásnak az én fáradTságom volt az oka, mivel alig aludtam az elmúlt két éjjel. De ez nem mentség. Csak már kicsit idegesített, hogy ennyien beszélnek összevissza zöldségeket ennél a kérdésnél, mert hallottak valamit valahol.

9. § (3) * Előrehozott érettségi vizsga a tanulói jogviszony fennállása alatt, a helyi tantervben a jelentkező számára az adott tantárgyra vonatkozóan meghatározott követelmények teljesítését követően a középiskolai tanulmányok teljes befejezését megelőző első vagy második tanév május-júniusi vizsgaidőszakában első alkalommal letett érettségi vizsga, amelyre a 12. § (1) bekezdésében meghatározott idegen nyelvekből, továbbá informatikából kerülhet sor. Előrehozott érettségi vizsga továbbá a 12. § (15)-(16) bekezdésben meghatározott vizsga.

Na ezt az utóbbi mondatot kell követni, ott van a nyelv és informatika mellett! Ha már értő olvasás. :-) (Ami egyébként nem erény.) Szóval oda van írva, melyik paragrafus.

12. § (15) Ha a tanuló a középiskola utolsó évfolyamán nem tudta befejezni a tanulmányait, az adott vizsgaidőszakban rendes, javító és pótló érettségi vizsgát nem tehet. A tanuló kérelmére a rendes érettségi vizsgajelentkezéseit előrehozott érettségi vizsgajelentkezésre kell változtatni bármely érettségi vizsgatárgyból, amelyből jogosult érettségi vizsgát tenni. Azokat a vizsgajelentkezéseket, amelyekre a tanuló nem jogosult, az igazgató törli.

Na itt van leírva. Ezért írtam a #3 választ, amit ugyan itt 47%-ra értékeltek vélhetően azok, akik a zöldségeket összehordták, viszont 100%-ban helyes. Persze a jogosultság kérdését is érteni kell, ezért kell megismerni az egész rendeletet, hogy helyes válaszokat lehessen adni. De én a kérdezőnek válaszoltam, ha mások nem hisznek nekem, attól az én életem nem lesz rosszabb, akkor is nekem kell ellenőriznem az érettségi jelentkezéseket és aláírnom a bizonyítványokat, és nem a GYIK-ról fogok tájékozódni...

2019. ápr. 28. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!