Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan számítják a pontokat?...

Hogyan számítják a pontokat? Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karára jelentkeztem.

Figyelt kérdés
Tavaly már leérettsegiztem Debrecenben. Betegség miatt akkor úgy döntöttünk nem emeltezem. Idén viszont leteszem az emelt érettségit németből. Viszont azoknak akik az idén érettségiznek kötelező választani egy természettudományos tantárgyat. Nekem ez tavaly nem volt kötelező. A szabadon választott tantárgyam a rajz és vizuális kultúra volt. Matematikából, magyarból, németből, történelmből mind 80%felett írtam. Így most hogy fogják számítani a pontszámomat?
2019. ápr. 9. 22:29
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Én erről nem hallottam, hogy kötelező lenne természettudományi tárgyat választani. Az csak adott szakokhoz kell a felvételinél. Az 5. vizsgatárgy szabadon választható, pont ez a lényege, olyan nincs, hogy annak természettudományi tárgynak kell lennie, hiszen ezt az egyetemi felvételihez kapcsolódóan érdemes kiválasztani. Ugyanúgy fogják számolni, mint az összes új rendszerben érettségizetteknek.
2019. ápr. 9. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!