Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri így is a Corvinuson...

Megéri így is a Corvinuson tanulni?

Figyelt kérdés

Nemzetközi gazdálkodás vagy gazdálkodás és menedzsment szakra megyek. ELTE-t, BGE-t, BCE-t jelöltem meg. Az BGE-re biztos, az ELTE-re nagyon valószínű, a BCE-re biztos, hogy nem vesznek fel államilag finanszírozott képzésre. A kérdésem az lenne, hogy megéri diákhitellel és diákmunkával megoldani az önköltséges Corvinuson való tanulást, vagy van ilyen jó a többi egyetem is, a munkáltatóknak nem számít, hogy melyik egyetemen végeztem, és inkább menjek államilag finanszírozott szakra.

Ha a Corvinus tényleg sokkal több lehetőséget kínál a jövőben, akkor inkabb kifizetném a tandíjat. Ti hogy látjátok?

2019. ápr. 9. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem munkáltatók egyáltalán nem nézik melyik egyetemen végeztél. Sőt egyre gyakoribb, hogy akár szakmunkásképzőt végzett de tapasztalt embert vesznek fel diplomások helyett.

Külföldön meg az összes magyar diploma értéktelen.

2019. ápr. 9. 15:43
 2/8 Szecessziós Vájling ***** válasza:
100%
A Corvinusra csak a kapcsolati háló miatt érdemes menni, de amiatt nagyon. Ha nem vagy az a szocializálódó, bulizós, mindenkivel jóba levő típus, akkor felesleges. Ha elvállalnál akár HÖK pozíciót vagy érdekelnek a szakkollégiumok akkor szerintem van annyival jobb, hogy érdemes legyen megfontolni, de pusztán tanulásra bőven megfelel a többi egyetem képzése is. Viszont ha nem vagy top tanuló, akkor az ösztöndíjakban (beleértve pl. ERASMUS) ott nem sok esélyed lesz és akkor nyilván úgy kell kalkulálni, hogy államira sem biztos, hogy át tudsz menni (2 félév után erre lehetőséged lenne, ha kiesnek páran az évfolyamról).
2019. ápr. 9. 15:52
 3/8 anonim ***** válasza:
25%
Személyes tapasztalataim alapján igenis számít, hogy hol végeztél. Nem tudom, hogy az általad választott szakok hol indulnak még, de gyakran többet ér a munkaerőpiacon egy nevesebb egyetemen szerzett diploma. A BGE szerintem nem tartozik ide. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek a diplomák kevesebbet érnek. A kötött felhasználású diákhitel 0%-kal jó konstrukció. Szerintem érdemes élni a lehetőséggel.
2019. ápr. 9. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Esélytelen, hogy a hitel megérné a magyar közoktatásban. Majd ha valami konkrétumot hallasz, hogy miért érné meg pontosan fizetni a Corvinusért akkor fontold meg, egyébként nem fog számítani. Főleg most nem a legjobb csak úgy oda menni, amikor az egész egyetemet átalakítják, ki tudja mekkora káosz lesz.
2019. ápr. 9. 17:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindenkit felpontoztam, mert szerintem minden válasz hasznos. (Nem tudom ki pontozgat le:/)

Látom elég megosztottak a vélemények. Sajnos én is elég határozatlan vagyok.

A Corvinus neve tényleg óriási, meg állítólag külföldre is innen a legkönnyebb kijutni, de sok mostani corvinusos mondja, hogy igazából semmilyen gyakorlati tudást nem szerzeztek, amire pl:. a BGE nagy hangsúlyt fektet.

Csak a 0%-is diákhitel felvétele jön szóba.

Hát igazából nem vagyok egy nagy “partyarc”, sőt, valószínűleg HÖK-ös sem lennék, de szeretek ismerkedni, barátkozni. Elég nyitott vagyok és bulizni is szeretek, de nálam a tanulás az első. Csúszás nélkül szeretném elvégezni az egyetemet.

Még jöhetnek válaszok! :D

2019. ápr. 9. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:
8%
Azért az nézőpont kérdése, hogy mekkora a Corvinus neve... én ha vállalkozást indítanék biztosan nem vennék fel olyan munkaerőt aki a Corvinuson végzett (kivéve volt budai campus), ugyanis rühellem a liberális balos csürhét ami a törzsgárdáját képezi.
2019. ápr. 9. 22:40
 7/8 Szecessziós Vájling ***** válasza:
94%

Szerintem nem félnek a BCE-n végzettek attól, hogy te valaha is vállalkozást fogsz indítani XD

Egyébként ez a leírás leginkább az ELTE-re illik, a Corvinus gazdaságiként azért mindig elég konzervatív egyetem volt - függetlenül attól, hogy anno Marx Károly néven futott meg akad egy-egy Bod Péter Ákos az oktatók között, de gyakorlatilag a mindenkori jegybank teljes elnöklete onnan szokott kikerülni meg hát csúnyán szólva a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája is ezen intézmény falai közt fogant meg.

2019. ápr. 9. 23:24
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Én Corvinusosként azt mondom, hogy nagyon megéri idejönni tanulni. Ahogy összehasonlítgatom középiskolai osztálytársaimmal, akik BGE-re mentek tovább, szerintem mi magasabb szinten tanuljuk az anyagot. Az viszont igaz, hogy az elméleti oktatás elég hangsúlyos.

Ami miatt viszont szerintem nagyon megéri, az a nagyon aktív diákélet. Egy másik egyetemen sincs ennyi, klub, diákszervezet, szakkollégium. Bármilyen beállítottságú is legyél, itt találsz hozzád hasonlóakat.

A leírás alapján hasonló lehetek mint te (kicsit bulizós de azért a suli az első) és rengeteg ilyen ember van itt :D

2019. ápr. 10. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!