Ki keres többet egy pszichológus vagy pszichiáter?
Jaj, megint van baj.
Tehát:
Orvos
nincs doktori fokozata, foglalkozásdoktori címe van, mint a jogásznak, gyógyszerésznek, fogorvosna, stb.
persze "doktorálhat", azaz szerezhet doktori fokozatot, ha nagyon kutathatnékja van
orvosi egyetem után tudsz pszichiáternek szakosodni, de meg nem mondom, hány év, majd valami medikus leírja, ha erre jár
Pszichológus:
viselkedéselemző ("pszichológia") alapszak + pszichológus mesterszak, bölcsészkaron, + további képzések, attól függően, mi érdekel
sokrétű diploma, a klasszikus pszichológusimunka mellett HR, munkapszichológia, coach, szervezetfejlesztő is lehetsz, de reklám és marketing területen is van keresnivalód
Alapvetően rajtad múlik, mit hozol ki, milyen karriert csinálsz.
Viszont van még egy kis pontatlanság:
"komolytalan hisztérikák meghallgatása, okoskodás a köbön"
Nem, dehogyis. Tudod, te, milyen rohadt egy degenerált világban élünk? Nézz már szét magad körül, ez egy beteg társadalom, eltorzult lelkű emberekkel. Beteg állat mindegyik.
Egy jó pszichológus ma degeszre keresheti magát.
# 11/11
Kösz, látom te értesz hozzá:)
Tehát ha jól értem:
Pszichiáter:
- orvos, ami Magyarországon inkább hátrány mint előny, mivel nagyon keveset keresnek és nincsenek megbecsülve
- dr." -kap alapból, de ez nem rendes "dr." csak foglalkozás doktori
- többet kell tanulni és tovább is tart mire valaki odajut
- még egyetem után is többet kell tanulni
- gondolom munka is több lehet meg nehezebb ha már orvos
Pszichológus:
- több mindent tudsz kezedni a diplomáddal, sok felé tudsz elhelyezkedni
- ha akarsz tudsz rendes "dr. " címet szerezni
- kevesebbet kell tanulni és gyorsabban a csúcsra tudsz kerülni
- többet kereshetsz, több a fizetés
- gondolom munka is kényelmesebb meg kisebb a felelősség
Rossz csoportosítás kedves kérdező.
"Magyarországon inkább hátrány mint előny, mivel nagyon keveset keresnek"
Kevest keresnek? Már rezidensnek felvesznek nettó 600 ezer fölött.. (fölött). Ez alatt nem igen fizetnek kevesebbet, inkább többet.. Videkén is.... Plusz amit az emberek adnak az orvosoknak vagy ha magánrendelésed is van. Egy orvos Magyarországon milliókat keres. Tudom, mert nem egy orvos ismerősöm van. ;). Egy osztályvezető főorvos milliókat keres havonta.. (láttam. ;)).
Pszichológusként neked kell elkezdened dolgozni. Helyet bérelned ahol dolgozhatsz például, ügyfélkapcsolatot kialakítanod, hírdetned magadat. Ha béna vagy nem fog oda menni se, de ha jó vagy akkor is idő. Tehát nem olyan rövid idő a csúcsra törni....
Ne keverd a dolgokat. Eddig még azt sem tudtad mi a kettő közötti különbség.
Amúgy ha annyira hátrány orvosnak menni akkor nem az lenne az az egyetemi képzés amire a legtöbben jelentkeznek a statisztika szerint... ;). Az a baj, hogy sokan azért mennek orvosnak, mert csak a pénz érdekli őket.. na belőlük nem lesz jó orvos vagy elsem végzik az orvosit. Aki tényleg az akar lenni és nem a pénzért megy (tegyük hozzá megint, hogy nagyon nagyon jól keresnek) azok kíváló orvosok lesznek.
Láttál már orvost amúgy aki suzuki swiftel járna vagy ne egy jó nagy birtokon lenne kertesháza, medencével stb? Mert én még nem. És pszichológusnál mit látsz? Tömbházban laknak, egyedi esetek akik kertesházakban...stb, mert megtehetik. De nem minden pszichologus teheti ezt meg. :). Viszont minden orvos megteheti amit mondtam.
# 13
Rezidens 600 ezret keresnek?? Ez remélem valami vicc. Most kedvedért körbenéztem neten, gyakorikérdéseken és ott írták az Állami Egészségügyi Ellátó Központot is.
Ahogy olvastam a rezienseket mindenhol az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fizeti, tehát nem is a kórház. És mindenhol ugyanannyit fizetnek nekik, ami a diplomás minimumbér, azaz annyit fizetnek nekik amennyit muszáj kifizetni bármelyik diplomásnak, ami 180 ezer forint.
Magyarul ennyit keres egy végzett orvos. És ennyit egészen biztos -vagy akár többet is - megkeres még egy diplomás ápoló, nővér, dadus, tanító vagy bárki más is, akinek a legkönyebb diplomája van.
Ez az állításod, hogy milliókat keres egy főorvos is teljesen nevetséges, amikor hiradó meg újságok is televannak azzal, hogy alíg tudnak megélni, meg még Romániában, Szlovákiában is többet keresnek.
Valamelyik évben volt valahol olyan riport, hogy orvosok itthon maradnának, ha 500 ezret megkeresnének havonta. Na akkor ha már rezidens is 600 keres, akkor ez miért lenne igaz? Egyértelműen azért mert semmit nem keresnek.
# 14/17
Itt most volt aki azt mondta, hogy pszichológus keres jobban. És orvosok szoktak sírni szar fizetés miatt, szóval szerintem ezek alpján pszichológus kereshet jobban, mert ők nem panaszkodnak.
Az meg a másik, hogy ha orvos jobban is keres picivel mint egy pszichológus (ami nem igaz), se bitzos, hogy megéri: többet kell tanulni, meg dolgozni . És még fizetés is valoszeg rosszabb, akkor annyira nem éri meg oda menni...
# 16
Gondolom ki akarnak menni külföldre azért jelentkeznek...
Állitólag kint milliókat is meg lehet vele keresni. De ha itthon akarok maradni, akkor minimumbér, meg szar körülmények annyira nem vonzanak.
Bármint ahogy kórházak kinéznek, meg emberek lenézik őket sokszor. De pszichiáternél gondolom ez kevésbé igaz.
Pszichológust meg most néztem, csak 3,5 éves képzés. 3,5 év után meg tudok menni dolgozni. Mire orvos végez 6 évvel később addig pszichológus már évek óta keres és sokkal jobban is vagy tud magánban dolgozni, gazdagabb betegnél.
Pszichiáter meg ok, de nem értem miért tanulnék több ideig ha rosszabbul fizet...
Olyasmit nem leeht, hogy valaki pszichológust végez és ráépítéssel pszichiáter is lesz?
Vagy pszichiáter lesz, de pszichológushoz méltó fizetést kap ?
Elsőéves orvostanhallgató vagyok, ismerősöm most elsőéves rezidens, kb 160 ezret kap kézhez, + még némi zsebpénz, ha ügyeletben van. :D Nemtudom honnan szedte az előző, hogy 600 nettó??
Az viszont igaz, hogy később, mikor már valaki szakorvos, a magánrendelésekből jól meg tudja szedni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!