Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik fakultációt válasszam?...

Melyik fakultációt válasszam? Holnap el kell döntenem.

Figyelt kérdés

Kedvenc tantárgyam a töri és a nyelvek, de nem épp ebben az irányba akartam menni, hanem valamilyen mérnökire. Először vegyészmérnök, majd ami még izgalmasabb szerintem, mechatronikai mérnök akartam lenni.

Viszont nem tudom, hogy mi megfelelő a képességemnek. :\ A matekkal nincs bajom, nem küszködök, bár nem vagyok egy lángész, aki mondjuk versenyekre is tud járni.

Fizikából első két évben 4-es voltam, ami elég elkeserítő. Mi több, most az utolsó 2 témazáróm is 4-es lett, bár elég potyán úsztak el a pontok, szerintem tudtam volna ötösre. :( Valahogy azt a határozott ötös jegyet sosem tudtam elérni. Sajnos tűnik, fizikazseni aztán nagyon nem vagyok.

Valami tanács?

2019. ápr. 1. 23:11
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha vegyészmérnökire szeretnél akkor kémiát ajánlom, ha szereted. Ha gépészmérnökire szeretnél akkor fizika jöhet szóba és jól is fog jönni. Főleg, ha jól megtanulod akkor egyetemen sem fog gondot okozni már.
2019. ápr. 1. 23:55
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
De, ha válassztassz most valamit nem kötelező abból érettségizned. Választhatsz érettségire más tantárgyat is. Lehet addigra már máshoz lesz kedved. Például.: Most te kémiát választassz, de később rájössz, hogy inkább fizikát szeretnél. Az érettségire 2-3 hónap alatt bőven fellehet készülni úgyhogy 5-ös legyen, bármilyen tantárgyból. (Egyetemen egy-egy vizsga, zh sokkal nehezebb és sokkal többet kell majd tanulnod, mint cakkunpakk az érettségire). Sőt. Még érettségi után is érettségizhetsz bármiből amiből szeretnél. Tehát amit most kell döntened nem fog kihatni az egész életedre, mert később azt tanulsz és abból érettségizel amiből szeretnél. Úgyhogy ezek alapján dönts. :)
2019. ápr. 1. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!