Így párhuzamosnak számítana?
Most fejeztem be az első szakom első évét. Megtetszett egy másik szak is, sajnos februárban nem jelentkeztem, és már nagyon bánom. Így jövőre nem tudom elkezdeni, úgy tudom akkor párhuzamos képzéssel jól kijönnék. Ha harmadik évben kezdeném el a másik szakot, akkor egy évet passzívvá kéne tennem az elsőn, és még az államvizsgát is csúsztatnom, hogy egyszerre fejezzem be.
Viszont, ha most szeptembertől egy évet passzívra rakok, akkor az első szakom második évét és annak az első évét gyakorlatilag egyszerre kezdem meg. Ez így járható út?
Ahhoz, hogy párhuzamos legyen, a második képzés legkésőbb az első képzésed harmadik félévével egy időben kell kezdened. Így számít párhuzamosnak, azaz így hiába jársz két szakra, akkor is csak egy államilag finanszírozott félévnek számít az, amit egy időben csinálsz. De ha te csak az első képzés ötödik félévében kezded a második képzés első félévét, akkor az már egyszerre két államilag finanszírozott félévnek számít. Szóval erről sajnos lekéstél így.
Ha most lesz két passzív féléved, akkor nem tudom, hogy van a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!