Mit tegyek? Nem vettek fel oda, ahova szerettem volna, de ahova meg nem akarok menni, oda meg felvettek.
Jelentkeztem egy iskolába, egy adott szakra, de az ideiglenes lista szerint nem vettek fel. Sőt! Még benne sincs az oktatási azonosítóm sehol.
Tudom, hogy ez "csak" ideiglenes lista, de ha az ideiglenes listába se vagyok benne, akkor tuti, hogy nem leszek benne a rendes felvételi listába.
Ahova meg nem is akartam menni (csak blinkre beírtam, mert azt mondta a tanár, hogy jelöljünk meg a biztonság kedvéért, és nem jutott jobb eszembe), oda meg az ideiglenes lista alapján felvettek.
Nem akarok fellebezni, mert írtó ciki lenne, ha mondjuk kiderülne, hogy így kerültem volna be abba a suliba.
Ti mégis mit tennétek a helyemben?
Élj a fellebbezés lehetőségével! Ha a szülők ismernek valakit a suliból, akkor még a protekció is szóba jöhet, de ezt csak halkan mondom és különben sem garantált, hogy az igazgató is partner ebben.
Különben saját tapasztalatból mondom, hogy tök mindegy hova kerülsz be, az a lényeg, hogy jó osztályközösségetek legyen. Én annak idején bekerültem álmaim gimnáziumba, aztán egy rakás sz. volt az osztály, végül ott is hagytam miatta.
"ahova meg nem akarok menni, oda meg felvettek"
Máskor csak olyan helyre jelentkezz, ahova tényleg szívesen mennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!