Egyetemen mennyire más a levelező mint a nappali oktatás? Mennyivel nehezebb? Milyen gyakran kell bejárni?
Bírom, amikor a nappalisok megmondják, hogy a levelező gyengébb.
Szerintem ezt olyan tudja megmondani, aki kipróbálta mindkettőt.
Egyedül kell felkészülni, ezért nehezebb. Sokszor a tételsorból kb. 5 tételhez való anyagot adott le a tanár órán, a többit oldd meg magad, olvass el hozzá 15 könyvet :) Vannak kidolgozott tételsorok, azok futnak körbe évek óta, úgyhogy baromi sok hiba van bennük :) Ha tényleg rendesen fel szeretnél készülni, az nehéz és sok idő.
Nálunk csütörtök-szombat volt, reggeltől estig, egy hónapban egyszer. De ez mindenhol más. Van, ahol csak hétvégén van, van, ahol csak hétköznap. Van, ahol egy-egy napokra kell menni. Az anyagunk ugyanaz volt, mint a nappalisoknak, a vizsgák is.
E próbáltam mindkettőt és teljesen más.
Nappalin sokkal nagyobb a tananyag és magasabbak az elvárások. A közös tanulás a koliban sokat segít, Seat évfolyam felét így is kiszórták, kegyetlen vizsgálni voltak. (1995-2000-ig, Műegyetem )
Levelezőn munka mellett kozgazt végeztem. Sokkal kevesebb volt a tananyag, könnyebben voltak a vizsgák, de egyedül, munka után fáradtan tanulni, nem leányálom.
Műegyetem én volt olyan, h egy beugrót meg kellett írni 90%ra, hogy egyáltalán szobelizni engedjen a tanár, a levelező Közgázon aki már kicsit nyögött valamit a témáról, kettessel átengedték.
Szerintem nappalin sokkal több tudást lehet felszedni.
8# Most komolyan összehasonlítod a körtét az almával?
Én átmentem nappaliról levelezőre, ugyanazt várták el. Majdnem beletört a bicskám az elején. Aztán valahogy belejöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!